از نظر من کارآفرینی و استارتاپ دقیقا همان زندگی است اما به صورت فشرده و روی دور تند. همه چیز زودتر و جدی تر پیش می آید. آدم های زیادی را می بینی، افراد زیادی بهت کمک می کنند و تو به آن ها کمک می کنی، افراد زیادی بهت مشاوره می دهند، تصمیمات بسیاری می گیری و نتایج شگفت انگیزی (چه مثبت و چه منفی) می بینی. تنوع و تعداد افراد بسیار حیرت آور است. آنقدر اتفاقات پشت سر هم می افتند که به دلیل تکراری نبودن، عمق تجربه زندگی را افزایش می دهد (انگار ۳۵ سال داری ولی اندازه ۴۵ ساله ها زندگی کرده ای و اتفاقات مختلف دیده ای – انگار بیشتر زندگی کرده ای یه جورایی خود زندگی کردن رو هم بهینه زنده کردی طبق همان صحبت دن اریلی)
نکته دیگری که هست این است که داخل شرکت، افرادی را دور هم جمع می کنیم که هم فکر، هم هدف (حداقل در آن برهه زمانی) و هم آهنگ هستند. همین بالاترین لذت است. همچنین بستر مناسبی برای شبکه سازی است با افراد خارج از شرکت و برای من هیچ چیزی لذت بخش تر ارتبطات با افراد مختلف نیست. (من چیزی بین درونگرایی و برونگرایی هستم). ارتباط با افراد مناسب که منجر به حمایت اجتماعی شود باعث افزایش طول عمر می شود.
در ادامه دلایلم رو بیشتر توضیح میدم:
1. ساختن:
من واقعا از خلق کردن و ساختن لذت می برم. هر ساختنی قطعا چالش هم به همراه دارد. زمانی که دنبال کار بزرگ باشیم باید آغوشمان را هم در مقابل چالش باز کنیم.
باید دائما در کسب و کار خلاقیت و نوآوری داشته باشی چون کسب و کار هم یک موجود زنده است. ایدههای خود را پیادهسازی کنم و راهکارهای نوین برای حل مسائل و چالشها پیدا کنم. با علاقه وافر به طرف چالش ها و مسائل می روم.
اینکه ایدههای خود را در عمل به ثمر برسانم لذت بخش است.
2. حل مسئله:
گشتن به دنبال راهکارهای متفاوت و کلنجار رفتن با مسائلی که بیش از ۱۰ جواب دارند اما تو باید بهترین و بهینهترین و مناسبترین را انتخاب کنی. کار را بسیار سخت می کند و حل مسئله را لذت بخش. حل مسئله جزو نفاط قوتم هست و دوست دارم همه من را به آن بشناسند (Problem-Solver). هر چه مسئله بزرگتر و چالشی تر (و البته دستاوردش بزرگتر)، برای من لذت بخش تر.
3. رشد:
به دلیل علاقهمندی به کسبوکار، می توانم در حوزههای مختلف مانند مدیریت، بازاریابی، مالی و فناوری و … خودم را توسعه دهم. (حتی این روحیه به نفع کسب و کار هم هست)
کارآفرینی فرصتی عالی برای رشد شخصی و حرفهای است. در طول این مسیر، میتوانم مهارتهایم را توسعه داده و از تجربیاتم در موقعیتهای مختلف بهرهبرداری کنم. این رشد شخصی و حرفهای میتواند منجر به فرصتهای جدید و پیشرفت در زندگی باشد.
برای من بسیار شبیه یک معلم یا یک منتور است که همیشه با من است و راه را به من نشان می دهد. و در نهایت لذت تحقق اهداف. دقت در تصمیم گیری و حساس بودن بر کیفیت انتخاب ها. در کسبوکار است که به معنای کلمه عیار هرکس مشخص می شود.
البته باید گفت که واقعا من خودم را یک life-long learner میدونم. در کسب و کار یادگیری برای من بسیار زیاد است.
4. تأثیرگذاری:
با راهاندازی یک استارتاپ در وهله اول زندگی افرادی که در کسب و کار هستند خیلی تغییر می کند. اگر جلوتر رود و کسبوکار موفق شود می تواند تاثیرگذاری زیادی داشته باشد روی افراد جامعه و بهبود آن. همچنین ایجاد شغل ها یا سهولت هایی که در جامعه ایجاد می کند واقعا ارزش آفرینی هستند، که دیدن آن ها بسیار لذت دارد. تغییر مثبت در اجتماع چیزی هست که به نظرم نه تنها برای من بلکه برای همه الهام بخش است. دوست دارم بتوانم کمی آینده را تغییر دهم و در جایی بتونم منشا اثر باشم.
۵- تمایز و موفقیت:
به نظرم برای موفق بودن باید متمایز بود. باید اصالت داشت و دانست که چگونه افراد دیگر را در جریان کارهایی که می کنی بگذاری و کارت را برای آن ها پرزنت کنی. ارائه مناسب مهم است. دیگران را در جریان گذاشتن اهمیت دارد. گزارش به سایرین و آپدیت نگه داشتن آن ها باعث می شود در طولانی مدت آن ها به کمک ما بیایند و کمکمان کنند.
البته که رعایت نکات در کتاب فرمول موفقیت هم بسیار مهم است.
این ۵ دلیل برای من معنای زندگی هم هستند و اما نتیجه این ها برای من:
۱- استقلال:
یکی از اهداف اصلی من در کسبوکار، دستیابی به استقلال مالی یا استقلال کاری است. با راهاندازی کسبوکار خود، میتوانم به تدریج به این هدف نزدیک شوم و بتوانم برنامهها و زندگی خود را به دلخواه اجرا کنم. اینکه عنان امور دست خودم باشد، خیالم راحت تر است. (اما به هیچ وجه به همه توصیه نمی کنم که کسبوکار خود را داشته باشند). رابطه خطی درآمد با رضایت
۲-افزایش عزت نفس:
این ها به توانمندی ما کمک می کنند
- ساختن
- رشد
- حل مسئله
و این ها به ارزشمندی ما
- تاثیرگذاری
- موفقیت
نتیجه این دو می شود عزت نفس بیشتر (براساس مدل دوعاملی عزت نفس)
۳- تمایز:
در کارآفرینی سه عامل مهم هستند که به آن Big Three می گویند . باید جزو ویژگی های کارآفرینان باشد:
- ریسک پذیری
- نیار به موفقیت
- مرکز کنترل درونی
این سه دقیقا همان هایی هستند که من هستم.
با این دلایل، علاقهمندی من به استارتاپ و کارآفرینی تقویت میشود و به من انگیزه میدهد تا در این زمینه به فعالیتهایم ادامه دهم.
3 دیدگاه روشن چرا کارآفرینی و استارتاپ را دوست دارم
بیشتر بنویس حمید جان
چشم
این روزا دارم به این فکر می کنم شاید اگر ویدئو پر کنم بتونم آپدیت های بیشتری بزارم اینجا
ویدئو هم خوب هست اما اگر برای سبک شدن ذهن خودت مینویسی ویدئو نمیتونه ارضات کنه
سایدبار کشویی
درباره من
حمید طهماسبی هستم.
علاقهمند به کارآفرینی و مدیریت
در این سایت سعی می کنم از تجربیات و مشاهدات خودم در مورد کسب و کار و زندگی روزمره بنویسم. (برای خواندن درباره من کامل تر کلیک کنید)
دسته بندی مطالب
آخرین دیدگاه ها
نوشتههای تازه
لینک های مفید
پربازدید ها