ابزار سئو, بخشی جدایی ناپذیر از سئو است. با شناخت هر ابزار سئو و شکل دادن یک جعبه ابزار سئو اختصاصی برای خودمان, میتوانیم با سهولت بیشتری در مسیر سئو سایت و بهینه سازی سایت, بهینه سازی محتوا (با بهره از ابزار سئو محتوا), تحلیل رقبا و … قدم برداریم تا درنهایت بتوانیم از رقبایمان پیشی بگیریم و به اهداف مدنظرمان برسیم.
در ادامه شرحی بر بررسی ابزار سئو, بررسی سئو سایت (ابزار بررسی سئو سایت), ابزار سئو محتوا, ایجاد یک جعبه ابزار سئو اختصاصی برای خودمان, ابزار سئو وردپرس, بهترین ابزرهای سئو و … خواهیم داد؛ و به بررسی ابزار سئو به صورت دقیق خواهیم پرداخت.
در صورت داشتن هرگونه پرسش پیرامون ابزار سئو و ابزارهای سئو, میتوانید سوال خود را در بخش کامنتها بپرسید.
[مطلب مرتبط : سئو چیست و متخصص سئو | خدمات سئو ]
جعبه ابزار سئو
همه ما می دانیم که هدف از طراحی وب سایت، فقط داشتن یک سایت نیست بلکه حضور قوی و داشتن جایگاه کلمات کلیدی در صدر نتایج گوگل مد نظر ماست. سئو سایت و بهره از ابزار بررسی سئو سایت به ما کمک می کند تا بتوانیم بهینه سازی سایت را به شکل مطلوبتری انجام بدهیم (سئو = بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو).
برای انجام سئو وب سایت ، ابزار ها بسیار به ما کمک می کنند. نقش بیشتر ابزارها بررسی جایگاه کلمات کلیدی، بررسی آنلاین سئو سایت، آنالیز وب سایت در گوگل، بررسی بک لینک ها و … است.
در ادامه سعی شده است ابزارهای سئو ای معرفی شوند که به شما در راستای شکل دادن یک جعبه ابزار سئو اختصاصی کمک کنند. به شما پیشنهاد میکنم پیش از شروع به مطالعه بررسی ابزار سئو, فیلترشکنی مناسب تهیه کنید :).
[مطلب مرتبط: طراحی سایت ]
سئو تکنیکال
- گوگل آنالیتیکس | Google Analytics
- گوگل سرچ کنسول (گوگل وب مستر) | Google Serach Console
- Google Page Speed Insights
- Test My Site Google For mobile
- Gtmetrix
- Web page Test
- Mobile-Freindly Test
- pre post SEO
- Bulk SEO Tools
- rankz
- site liner
- varvy
بهینه سازی محتوا
ابزار سئو وردپرس
لینک بیلدینگ و آنالیز بک لینک
- SEO Quake
- check my links
- Quick URL Opener
- SEO view tools
- Rank Signal
- Monitor Backlinks
- Small SُEO tools
- Link Research Tools
- Deep Crawl
- Website SEO Checker
انتخاب کلمه کلیدی مناسب
ابزار بررسی سئو سایت
ابزارهای سئو به چند دسته متفاوت دستهبندی میشوند که در ادامه شرحی کامل بر همهی آنها دادهایم.
سئو تکنیکال:
گوگل آنالیتیکس یکی از بهترین ابزار سئو برای بررسی رفتار کاربران است. برای یادگیری کامل گوگل آنالیتیکس, میتوانید محتوای ” آموزش گوگل آنالیتیکس ” را مطالعه کنید.
فراموش نکنید برای بهره از آن باید از فیلترشکن استفاده کنید.
- Google Serach Console (این ابزار در دسته Rank Tracker ها هم گنجیده می شود)
خاصترین ویژگی گوگل سرچ کنسول, توانایی آگاهی شما از کلمات کلیدی ای است که مخاطبان با آن, به وبسایت شما ورود میکنند. با بهره از این ابزار سئو, همچنین میتوانید بکلینک های خودتان را رصد کنید.
[لینک مرتبط: آموزش گوگل ادوردز ]
یکی از بهترین ابزار سئو برای بررسی سرعت وبسایت بر روی موبایل و دسکتاپ و میتوانید آن را در جعبه ابزار سئو خودتان قرار بدهید :).
برای بهره از این ابزار سئو, باید از فیلترشکن بهره ببرید.
این ابزار گوگل برای سنجش سرعت وبسایت بر روی موبایل است و بسیار از ابزار قبلی حساس تر و دقیق تر است.
ابزاری بسیار کاربردی برای سنجش سرعت سایت و بهینه کردن سرعت به همراه ارائه راه حل است.
نکته مهم گزارش GTmetrix هم در همان Full loaded Time هست. شما تمام کارها را باید برای بهبود این عدد انجام دهید.
در کنار Gtmetrix, ابزار سئو WebPage Test نیز قرار میگرد که از عملکرد مطلوب برخوردار است و چندین سرویس در منطقه دارد که میتواند به شما دادههای دقیقتری بدهد.
ابزاری از سوی گوگل برای سنجش میزان Mobile-Friendly بودن وبسایتتان.
- pre post seo (این ابزار در دسته Backlink Analysis هم دسته بندی می شود)
یکی از بهترین سایت ها برای به دست آوردن PA . DA به صورت فله ای (Bulk) است. یکی دیگر از ویژگیهای این ابزار سئو, ارائه تعداد پرچمهای فعال شده در spam score است. در هر مرتبه میتوانید ۲۵ url را بررسی کنید.
یکی از مواردی که در بکلینک های دریافتی و لینک بیلدینگ باید به آن توجه کنیم, ip سرورهایی است که از آن بکلینک دریافت کردهایم. برای بررسی bulkِی ip بکلیننکها, میتوانید از ابزار سئو Bulk SEO Tools بهره ببرید.
ابزاری بینطیر برای دریافت PA & DA دویستوپنجاه URL متفاوت. این نکته را در نظر بدارید که گاهی هر ۲۵۰ نتیجه نمایش داده نمیشود و باید چندین مرتبه صفحه را رفرش کنید.
یکی از بهترین سایت ها در زمینه گزارش گیری برای Duplicate Content است.
این ابزار سئو سایت برای چکاپ سریع بهینه سازی وب سایت، ابزار خوبی است.
ابزار سئو محتوا:
این اکستنشن را به صورت کامل در “۱۵ اکستنشن مفید برای تجارت آنلاین” توضیح داده ایم (البته این اکستنشن در دسته Technical SEO قرار می گیرد).
همانطور که گفتم به نظر من Woorank یکی از بهترین ابزارهای بررسی سئو سایت است (از لحاظ کلی).
توضیح دادم در آموزش که چه جاهایی را هم اشتباه گزارش می دهد یا اینکه گزارشات چه سایت هایی از بعضی از قسمت های آن دقیق تر هست.
به نظر من بهترین قسمت که می توان از آن برداشت کرد همان قسمت اول Marketing Checklists است.
قسمت اول:
قسمت دوم:
ابزار سئو وردپرس
این پلاگین را در آینده به تفصیل توضیح خواهم داد.
افزونهای بینظیر برای لود شدن سریع صفحات وبسایت بر روی موبایل. گوگل برای صفحات AMP, در رنک دهی, ارزش بیشتری نسبت به صفحات معمول میدهد.
یکی از ابزار سئو وردپرس, Schema است. با بهره از ابزار سئو اسکیما, گوگل به درک بهتری از وبسایت شما میرسد.
ابزاری که با بهره از آن میتوانید سرعت لود صفحه خود را افزایش دهید (تصاویری با اسکرول مخاطب, لود میشود؛ و این عاملی میشود برای افزایش سرعت لود سایت).
[برای مطالعه بیشتر: متخصص سئو]
لینک بیلدینگ و آنالیز بک لینک:
در مطلبی جداگانه تحت عنوان “۱۵ اکستنشن مفید برای تجارت آنلاین” به توضیح این اکستنشن فوق العاده کاربردی پرداختیم (مفید برای ابزار سئو محتوا).
اکستنشن خوبی است برای پیدا کردن لینک های خراب درون سایت خودمان. اما به نظر من Linkminer خیلی از آن با کیفیت تر است.
بسیار سایت فوق العاده برای پیدا کردن بک لینک های هر سایتی (و همچنین DA & PA)
خوبی این سایت این است که بک لینک ها را براساس اعتباری که دارند (اعتبرا خود رابا معیار های سایت ahref می سنجد) اولویت بندی می کند.
بدی این سایت این است که فقط ۱۰۰ بک لینک را نمایش می دهد و برای دیدن بقیه سایت ها باید به سایت Ahref رفت و هزینه پرداخت کرد.
فراموش نکنید فیلترشکن خودتان را روشن کنید.
سایت خوبی است برای پیدا کردن بک لینک سایت های دیگران. همه بک لینک ها را هم ارائه می دهد. اما معیاری برای اینکه کدام قوی تر و ضعیف تر هستند، ندارد.
سایتی بسیار عالی است. در مورد بک لینک ها همه چیز را می گوید و قابلیت اتصال به گوگل آنالیتیک را دارد.
سایتی برای بررسی بکلینکها (تنها ۱۰۰ بکلینک).
خیلی سایت قویای است؛ اما چند بدی خیلی بزرگ دارد:
برای ایرانی ها باز نیست. | نسخه تریل آن فقط ۷ روز است | اشتراک این سایت خیلی گران است.
اما ریز و بم سایت را برای بک لینک چک می کند. حتما از این سایت یکبار استفاده کنید. از بک لینک رقبا نیز اطلاعات بسیار کاملی می دهد.
این سایت قابلیت این را دارد که خزند های اختصاصی خود را به درون سایت شما می فرستد و یک گزارش خیلی خیلی کامل از سایت شما می دهد.
برای تشخیص duplicate page و لینک های شکسته بسیار ابزار خوبی است.
خزنده های اختصاصی وبسایت و یا نرم افزارهایی که یک وبسایت را در یک زمان بررسی می کنند که ابزارهای فوق العاده ای هستند که می توانند نقاط قوت و ضعف آن را نشان دهند. حتی از لحاظ رقابتی نیز سایت را بررسی می کنند. خزنده های وبسایت به بررسی URL ها، ساختار سایت، تصاویر، برنامه نویسی، CSS و ابزارهای نصب شده می پردازند تا سئو سایت را بررسی کنند و حتی می توانند سلامت سایت را بررسی کنند. مثلاً خطاها و لینک های ناقص، کندی سایت، نقشه سایت را نیز بررسی کنند. خزنده های وبسایت برای تقویت UX سایت بسیار مفید هستند. و با تقویت سایت باعث می شوند که رنک سایت بالاتر رود. در این زمینه DeepCrawl با جزئیات بیشتری این کار را انجام می دهد.
ابزاری مناسب برای چک کردن به صورت Bulk برای Spam Score.
[لینک مرتبط: spam score چیست؟ ]
انتخاب کلمه کلیدی مناسب
(keyword researcher):
تمرکز بیشتر، بر روی سایت هایی است که روی “کلمه کلیدی” کار می کنند. زیرا این امری است که بیشتر سایت داران به دنبالش هستند. مانیتور کردن یک سری کلمات کلیدی خاص و جایگاه URL ها نیز مهم هستند، اما زمانی که تنظیمات را انجام دادید مابقی مراحل به صورت اتوماتیک انجام می شود. ولی به بهتر شدن جایگاه شما در گوگل کمکی نمی کند. با این حال با این ابزارها می توانید به بهترین شکل ممکن جایگاه و رنک سایت خود را دنبال کنید.
حتی این ابزارها قادر هستند که زمانی که تمایل داشتید بر روی یک کلمه کلیدی جدید شروع به کار کنید به شما بگویند که آیا این کلمه خوب است یا خیر. حتی فراتر از آن می توانند به شما بگویند که رقابت بر سر این کلمه چه قدر است و اگر بخواهید در این زمینه پیروز شوید چه کاری باید انجام دهید.
این سایت برای پیدا کردن LSI ها سایت خوبی است.
یکی از بهترین ابزارهای رایگانی که گوگل در اختیار ما قرار می دهد، گوگل ترند است.
- برای اینکه بیشتر با این ابزرا آشنا شوید سایت متمم مطلبی در مورد گوگل ترند منتشر کرده که خواندن آن خالی از لطف نیست.
- دوست خوبم علی کریمی هم در وبلاگش براساس گوگل ترند توانسته نگاهی به میزان بیکاری استان های مختلف داشته باشد.با موضوع “بیکارترین استان کشور کدام است؟“
- خود من هم مطلبی منتشر کردم با عنوان “خودکشی” که نتایج را از طریق گوگل ترند استخراج کردم.
اما حالا می خواهم کمی بیشتر و تخصصی تر به گوگل ترند بپردازم.
این شکل قدیمی گوگل ترند است:
Google Trends به شما این امکان را می دهد تا ترافیک یک سری کلمات کلیدی را پیدا کنید (عکس شماره ۱). حتی میتوانید از طریق آن محدوده های جغرافیایی سرچ آن کلمه کلیدی ها را نیز چک کنید (عکس شماره ۲). اگر از کلمه کلیدی هایی استفاده می کنید که انتظار دارید در فصول مختلف، در تعطیلات و یا مواردی از این قبیل که ترافیک متفاوتی داشته باشند حتماً google Trend را چک کنید (عکس شماره ۳).
عکس شماره ۱: مقایسه ی ترافیک سایت برای یک سری کلمات
عکس شماره ۲: تفاوت در نقاط جغرافیایی
عکس شماره ۳: کلمات کلیدی فصلeaster bunny” “
این شکل جدید گوگل ترند است:
بعضی اوقات می توان استفاده های کاربردی تری هم داشت. مثلا می خواهیم در مورد یک سایت آژانش هواپیمایی تحقیق کنیم و برای آن کلمات کلیدی تعریف کنیم. یک لحظه شک می کنیم که مردم “بلیت هواپیما” را سرچ می کنند یا “بلیط هواپیما”.
در اینجا نشان می دهد که میزان استفاده از “بلیط هواپیما” بسیار بیشتر از “بلیت هواپیما” است. پس ما باید این مطلب را بدانیم. حالا به صورت دانسته روی هر کدام که خواستیم کار کنیم.
توضیح قسمت های مختلف:
۱- به شما اجازه می دهد تا ۵ “کلمه” یا “عبارت” را با هم مقایسه کنید.
۲- به شما این امکان را می دهد که محدوه جغرافیایی را تعیین کنید. (ایران هم دارد)
۳- بازه زمانی را می توانید مشخص کنید
۴- دسته بندی موضوعی.
۵- از این قسمت می توانید مشخص کنید که در عکس ها یا فضای وب یا خبرها یا فیلم ها سرچ کند.
محدوده جغرافیایی که این کلمات را سرچ می کنند. دلیل رنگی شدن آمریکا این است که خیلی از کاربران ایرانی از ف. ی .ل تر شکن استفاده می کنند.
اطلاعات برای عبارت “بلیت هواپیما”. عبارت های مرتبط با این Query
قسمتی که در عکس نوشته است Break out به معنای این است که این عبارت در ۵ سال اخیر (یا هر بازه ای که شما تعریف کرده باشید) بیش از ۱۰۰۰% رشد داشته است.
Rising را می توانید به Top هم تغییر بدهید. Rising به معنای این است که کدام عبارات رشدشان بیشتر بوده و Top به معنای اینکه کدام عبارات بیشتر سرچ می شوند.
کلماتی که در قسمت TOP هستند برای کلمات کلیدی رقابتی مفید هستند و آن هایی که در Rise هستند برا ینوشتن مقالات جدید مفید اند.
سایت Moz یکی از معروف ترین و معتبر ترین سایت های حوزه سئو هست. ابزار سئو در این زمینه برای تحقیق در ورد کلمات کلیدی است.
با تشکر
حمید طهماسبی
16 دیدگاه روشن ابزار سئو
سلام حمید جان
سایت خوب و کاربردی دارید ممنون از آموزشهای شما
شما اهل کردستان هستید ؟چون بیشتر دهگلانی ها یا قروه ای ها طهماسبی هستند
شما آموزش سئو هم دارید ؟
مرسی عالی بود استفاده کردم از مطالب خوبی که به زبان ساده و روان نوشته بودید .
یه نکته هم من اضافه کنم که میتونیم از preo post seo علاوه بر چک کردن قدرت صفحه و قدرت دامنه به صورت گروهی می تونیم بک لینک ها یا لینک های خودمون رو هم ایندکس کنیم . که برای بک لینک ها بحث ایندکس کردن خیلی مهمه .
اینم لینک پینگ کردن (ایندکس کردن) url (میتونه بک لینک باشه میتونه لینک سایت باشه )
تا یادم نرفته یه خبر خوب به کسانی که از وردپرس استفاده می کنن بگم ، خود وردپرس عملیات پینگ کردن رو به محض انتشار پست انجام میده .
سلام
مطلب خیلی عالی و بسیار کاربردی بود.
متشکرم
ممنون حمید جان بابت این مطالب خوب یکی از سایت های مرجع برای من درباره سئو که قابل فهم هست و مطالب رو روان گفته سایت شماست کاش اگر فرصتی دست داد درباره LSI KEYWORD هم بنویسی.
LSI keyword
که من بهش میگم کلمات کلیدی هم فامیل.
به گوگل کمک می کنه که زودتر بفهمه منظور تو چیه.
اسم محمدرضا شعبانعلی برای متمم LSI هست. گوگل تا اسم محمدرضا رو می بینه زودتر و بهتر متوجه میشه این سایت آموزشی متمم هست نه متمم، همونی که با یک زاویه جمع میشه و میشه 90 درجه. (البته مثالم خیلی ابتدایی و با کمی خطا هست)
از KWfinder قسمت suggestion می تونی LSI هر کلمه ای رو استخراج کنی .
یادت نره قست مهمی از سئو استفاده از LSI در متن هست.
سلام حمیدجان امکانش هست توضیحاتی درباره اعدادی که gtmeteix نشون میده بدی
مثلا میزانrequestبالا پایین بودنش به چی برمی گرده و همینطور yslowscoreو بقیه
سلام
چرا گوگل ترند برای بعضی سرچ ترمها اصلا query مرتبط نمی زنه؟ آیا علتش اینه که خود اون کلمه هم زیاد در گوگل سرچ نمیشه؟
یکی از علت هاش می تونه این باشه، ولی یه حسی بهم میگه اون کاری که انجام دادی ابزار مناسبش گوگل ترند نبوده.
دقیقا دنبال چه چیزی هستی تا ابزار مناسبش رو بهت معرفی کنم.
خیلی عالیه که همچین محتوای نابی اینجا پیدا میشه
woorank یک افزونه برای کروم داره که نصب کردنش خالی از لطف نیست. https://goo.gl/9x5kWj
آره علی
مخصوصا از وقتی که ناز و ادای وورنک زیاد شده. فقط بدی که داره اینه که میره از آخرین اپدیت خود سایت وورنک می خونه. پس باید هر از گاهی با خودِ سایت ورورنک، سایت مورد نظر را چک کنی
مطلب بسیار مفیدی بود . ممنونم
فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا
سلام حمید جان ، مرسی بابت این مطلب
تعدادی سوال در ذهنم بود که به یکی از اونها اشاره میکنم
نحوه ی میانگین که استفاده میشه از چه منابعی استفاده میشه؟
از توزیع نرمال استفاده میکنه؟
بطور مثال در کلمه نوبت دهی بوشهر رتبه 5 رو داره و عدد 80 رو جلو ی اون گذاشته
این 80 دقیقا به کجا اشاره داره و اینکه بر چه اساس این رو بیان میکنه
موردی که در شرکت گوگل ما زیاد میبینیم استفاده از روبات های تحلیل گری هستند که بررسی های مختلفی رو انجام میدهند
اسم این روبات در گوگل در صورت وجود چیه ؟ و طراح این روبات چه شخصی؟
مثلا روبات اسپایدر که کنترل کننده ی حق کپی رایت رو بر عهده داره
این تکنیک ترند کمک بسیار خوبی در تحلیل بازار داره آیا رقیب هایی هم در بازار داره؟
————————————————————————————————————————
پی نوشت بی ربط: تبعیض نژادی یکی از موضوعاتی است که سال های سال در ذهن مردمان شکل گرفته و من خواستار مبرا بودن این سایت از این مقوله هستم
البته خواستار من حکم قعطیت بر اجراییات نداره و صرفا میتونه از طرف تولید کنندگان محتوایی این سایت ادغامات یک ذهن مغشوش باشه که بدنبال افراط گرایی بر مبنای اکوسیستم آزادی محور است
ولی به هر حال خوشحالم که چنین سایتی وجود داره و تو مالکش هستی که این مالکیت تو به من هم حس مالکیت میده و میتونم آزاده نظرات خودم را بدون ترس بلاک شدن IP سیستم بگم
سلام جواد
جواد کاشکی از دفعه بعد سوال ها را شماره گذاری کنی تا راحت تر بتوانم منظورم را برسونم.(البته شما هر جور بپرسی بنده وظیفه دارم جواب بدم)
“نحوه ی میانگین که استفاده میشه از چه منابعی استفاده میشه؟” جواب این سوال را دقیقا نمی دانم. ولی فکر کنم خیلی منطقی باشد که این آمار را می تواند بده. چون همه اطلاعات را از کاربر میگیره. ار IP تا Query سرچ شده و هر چیزی که تو به فکرت برسه و نرسه
“از توزیع نرمال استفاده میکنه؟”بله. چون اگر استفاده نمی کرد مثلا تو “خودکشی” را سرچ می کردی باید 100% تهران اول می بود. به خاطر جمعیت بالاش. ولی می بینی که نیست
نوبت دهی 80 را نمی دانم از کجا خواندی تا بتوانم راهنماییت کنم. لینک بده لطفا
“اسم این روبات در گوگل در صورت وجود چیه ؟ و طراح این روبات چه شخصی؟” این ها را واقعا نمی دانم چون من بیشتر برام کاربرد مهمه. البته خوشحال میشم که بدانم.
“این تکنیک ترند کمک بسیار خوبی در تحلیل بازار داره آیا رقیب هایی هم در بازار داره؟” این جمله تکه اولش سوالی است یا خبری؟
در مورد تکه دوم به نظرم این قوی ترین ابزار باشه. هرچند که من اطلاعی ندارم که سایتی شبیه این باشد.
خوشحالم که به اینجا سر میزنی.?
مرسی که سایت را از خودت میدونی
حمید جان سلام
امروز روز مرد هست و این روز رو تقدیم به توباد .
بسیار ساده ، شیوا و واضح توضیح دادی . من که به راحتی مطلب رو یاد گرفتم. امیدوارم که در تمامی مطالبی که ارائه میدی شیوایی کلام و سهوات در آموزش رو رعایت کنی .
موفق باشی
سلام حبیب
تو که اینجا میای من و خیلی خوشحال میکنی.
اگر بدانم تو خواننده پست هام هستی قول میدم از این به بعد پست هام با کیفیت بالاتری ارائه بدم رفیق گلم
سایدبار کشویی
درباره من
حمید طهماسبی هستم.
علاقهمند به کارآفرینی و مدیریت
در این سایت سعی می کنم از تجربیات و مشاهدات خودم در مورد کسب و کار و زندگی روزمره بنویسم. (برای خواندن درباره من کامل تر کلیک کنید)
دسته بندی مطالب
آخرین دیدگاه ها
نوشتههای تازه
لینک های مفید
پربازدید ها