علائم نگارشی در سئو و تولید محتوا

راهنمای استفاده از علائم نگارشی در سئو و تولید محتوا

تمام هدف ما از تولید محتوای سئو شده، فهماندن متن به ربات‌های گوگل نیست. کسب رضایت و ایجاد حس خوشایند در کاربر، از آن مهم‌تر است. تولید محتوای سئو شده و در نتیجه کسب جایگاه دلخواه در نتایج جستجو، چیزی جز کسب رضایت کاربر از محتوا نیست.

نحوه تجربه کاربر از وب سایت و محتوای ما، به وسیله معیارهایی برای گوگل قابل سنجش است. همین معیارها، اساس رتبه‌بندی نتایج در SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) هستند.

پس در صفحات وب، باید محتوایی تولید کنیم که کاربر بتواند به آسانی آن را بخواند. استفاده از علائم نگارشی در جای مناسب، به خوانایی محتوا کمک می‌کند.

در این نوشته به بررسی اهمیت استفاده از علائم نگارشی در سئو و تولید محتوا می‌پردازیم.

در ادامه آن نیز می‌توانید نکات و نحوه استفاده از علائم نگارشی را مطالعه بفرمایید.

آیا گوگل از نوشتار ما درکی دارد؟

بله! گوگل دائما در حال آپدیت کردن الگوریتم‌ها و هوش مصنوعی موتور جستجو برای برطرف کردن نیازهای کاربران و درک مفاهیم موجود در صفحات وب است.

از طرفی درک ربات‌ها از متن و عکس موجود در صفحات، روز به روز بیشتر می‌شود. به این دلیل که به هنگام نیاز کاربر، اطلاعات به درستی در اختیار مخاطبان قرار گیرد.

به عنوان مثال تکنیک BERT که در سال ۲۰۱۹ به دنیای وب آمد و یکی از باهوش‌ترین تکنیک‌های گوگل تا به امروز است؛ به ربات‌های گوگل کمک می‌کند ساختار معنایی کلمات در عبارت جستجوشده (query) کاربران را دقیق‌تر درک کند.

مثلا دو عبارت “تهران به شیراز” و “شیراز به تهران” دو مفهوم متفاوت دارند. اگر همین الان این دو عبارت را جستجو کنید، می‌توانید مشاهده کنید که گوگل درک خوبی از هدف کاربر داشته است.

استفاده از علائم نگارشی در سئو و تولید محتوا چه اهمیتی دارد؟

همانطور که گفتیم، روز به روز الگوریتم‌های گوگل در حال بهبود هستند؛ تا میزان رضایت جستجوکنندگان را افزایش دهد. به همین دلیل معیارهایی مانند bounce rate ،time on page و … برای درک تجربه کاربر، پس از بازدید از یک صفحه، درنظر گرفته شده است.

حال بیابید به تاثیر استفاده از علائم نگارشی بر سئو و تجربه کاربری بیشتر بپردازیم.

۱٫حضور علائم نگارشی مناسب در متن، به درک بهتر گوگل از معنای جملات و ارتباط کلمات با یکدیگر کمک می‌کند.

به سه جمله زیر نگاه کنید.

 

استفاده از علائم نگارشی در تولید محتوا و سئو

 

درست است که استفاده از علائم نگارشی به فهم گوگل کمک می‌کند، اما این بدین معنا نیست که بدون علائم نگارشی همیشه مفهوم جملات تغییر کند. اگر ساختار جمله صحیح و قابل فهم باشد، گوگل حتما قادر به درک مفهوم اصلی محتوا خواهد بود.

 

۲٫ علاوه بر آنچه بالاتر به آن پرداختیم، با استفاده از علائم نگارشی مناسب در متن، می‌توانیم مفاهیم ذهنی را بهتر و آسان‌تر به مخاطب انتقال دهیم.

پس استفاده از علائم نگارشی در محتوا، خوانایی متن را بهبود می‌دهد. این موضوع باعث می‌شود کاربر در محتوا بیشتر بماند (البته اگر به صفحه موردنظرش رسیده باشد) و یا اگر محتوای شما را ترک کرد، همراه با لبخند رضایتی باشد که در خاطرش بماند.

 

تا به اینجا، به قدرت استفاده از علائم نگارشی در دنیای تولید محتوا و سئو پی بردید. در ادامه نحوه استفاده صحیح از نشانه‌های فارسی را در یک محتوای اصولی بررسی کرده‌ایم.

معرفی علائم نگارشی و کاربرد هرکدام در محتوای سئوشده

علائم نگارشی یا نشانه‌گذاری به طور کلی علائمی هستند که کاربرد مؤثری در آرایش جمله دارند و می‌توانند معنای یک جمله را تغییر دهند. نشانه‌های فراوانی در اصول نگارشی فارسی وجود دارد که در ادامه به معرفی پرکاربردترین آن‌ها در فضای وب و تولید محتوا می‌پردازیم.

 

تقریبا همه علائم نگارشی به واژه قبل از خودشان می‌چسبند و از بعدی فاصله دارند. این علائم نگارشی عبارتند از: نقطه، ویرگول، نقطه ویرگول، علامت تعجب و پرسشی، سه نقطه، دونقطه.

پرانتز، گیومه، دو نبش یا قلاب ([]) از این قاعده مستثنی هستند.

مفهوم و کاربرد نقطه (.)

نقطه (.) نشان دهنده ختم کلام و پایان جمله است. حضور نقطه به معنی پایان یک جمله و ارائه یک مفهوم مستقل و کامل است. استفاده نکردن از نشانه نقطه در پایان جملات، خوانایی متن را به شدت کم می‌کند.

مفهوم و کاربرد ویرگول (،)

استفاده از ویرگول (،) در متن یکی از بهترین نشانه‌هایی است که برای خواناتر شدن جملات به کار می‌بریم. اگر در جملات به ایجاد مکث در ذهن مخاطب دارید، استفاده از ویرگول به شما کمک می‌کند.

 از ویرگول، همچنین برای مجزاكردن گروه‌ها و کلمات می‌توان بهره برد.

 

به مثال زیر و ضرورت استفاده از کاما توجه کنید:

پسر، حاکم شهر را دید.

پسر حاکم، شهر را دید.

مفهوم و کاربرد نقطه ویرگول (؛)

از این نشانه زمانی استفاده کنید که می‌خواهید مکثی بین دو جمله مرتبط ایجاد کنید. در واقع در انتهای جمله‌ای استفاده می‌شود که از نظر مفهومی تمام شده است؛ اما در ادامه توضیحات تکمیلی نیز دارد.

مفهوم و کاربرد دونقطه (:)

دونقطه (:) نیز نشانه‌ای برای ایجاد مکث و توضیح است. برای بعد از دونقطه معمولا مجموعه‌ای از مفاهیم به صورت لیست یا جدا شده با ویرگول دیده می‌شود. این نشانه به معنی زیرا و چونكه است.

همچنین از (:) برای بیان نقل قول استفاده می‌شود.

مثال: جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون، به مدرسین خود در مدرسه می‌گفت: «آینده مردم در این سیاره (زمین) نیست».

مفهوم و کاربرد سه نقطه (…)

کاربرد علامت سه نقطه (…) در نگارش متون فارسی برای بیان قسمتی حذف شده یا سخنی ناتمام است؛ به طوری که ادامه آن قابل حدس باشد.

همچنین دیگر کاربرد آن هنگامی است که می‌خواهید چند نمونه معرفی کنید و به جای “و غیره” استفاده می‌شود.

مثال: مورچه، جیرجیرک، ساس، کک و… تمام این حشرات موذی می‌توانند، آسایش شما را سلب کند.

مفهوم و کاربرد پرانتز (())

کاربرد اصلی پرانتز، بیان معنی کلمه، عبارات، توضیح بیشتر جملات خارج از متن جمله اصلی است؛ به نحوی که با حذف این بخش، لطمه‌ای به معنای جمله وارد نشود.

نحوه به کاربردن پرانتز بدین شکل است که پرانتز باز به کلمه پس از خودش و پارانتز بسته، به کلمه پیش از خودش می‌چسبد.

مثال: سگ گرگی انرژی بالایی دارد و در نتیجه نیاز آن به فعالیت نیز بالاست (حدود ۳ تا چهار ۴ در روز). هر چند زیاد اهل بازیگوشی و پارس کردن نیست.

نکات بیشتر در باب نگارش و تولید محتوا

استفاده از یک روش متفاوت می‌تواند واکنش مثبت یا منفی مخاطب را به همراه داشته باشد. بنابراین در نوشتن آنچه اهمیت دارد این است که بدانیم قاعده مرسوم چیست و هر قاعده‌ای را انتخاب کردیم، به آن پای‌بند باشیم.

پای‌بندی به یک قاعده، هم ظاهر مرتب و زیباتری به نوشته ما می‌دهد و هم به خواننده اجازه می‌دهد بیشتر روی محتوا متمرکز بماند. بی‌نظمی و متفاوت بودن، همیشه توجه را جلب می‌کند.

فاصله بین کلمات

فاصله بین کلمات، باید یک کاراکتر خالی باشد که با یک بار استفاده از کلید اسپیس (space) فاصله ایجاد می‌شود. گاهی اوقات به خاطر تعجیل در نوشتن یا بی‌دقتی، فاصله بین کلمات بیشتر از یک اسپیس می‌شود.

رعایت نیم‌فاصله

نیم‌فاصله وقتی استفاده می‌شود که دو یا چند کلمه، پیشوند یا پسوند با هم به کار می‌روند؛ اما به کار بردن یک فاصله کامل، نسبت بین آنها را به خوبی نشان نمی‌دهد.

برای مثال در فعل “می داند”، “می” پیشوند است پس نباید یک فاصله برای آن در نظر گرفت. از طرفی چسباندن “می” به فعل درست نیست. پس از نیم‌فاصله استفاده می‌کنیم تا مشکل حل شود. یعنی آن را به شکل “می‌داند” می‌نویسیم.

گاهی رعایت نیم‌فاصله، ممکن است برای سئو مشکل ایجاد کند. بنابراین هنگامی که سئو اهمیت دارد، نباید از نیم‌فاصله استفاده کنیم.

با استفاده از کلیدهای میانبر ctrl+shit+2 می‌توانید نیم‌فاصله ایجاد کنید.

4.6/5 - (16 امتیاز)

2 دیدگاه روشن راهنمای استفاده از علائم نگارشی در سئو و تولید محتوا

  • سلام
    از نظر شما و البته از دید سئو، کدام یک از این عبارت‌ها درست هست:
    1- مدرسه هوشمند
    2- مدرسه‌ی هوشمند

    یا این مورد:
    1- نرم افزار
    2- نرم‌افزار

    ممنون از راهنمایی‌تون.

  • سلام حمید.

    ممنونم که این متن رو نوشتی. دقیقا خط یکی مونده به آخر، سوال من بود و نمی‌دونستم در مواقعی که کلمه‌ی کلیدی ما دارای نیم‌فاصله هست، چه کار باید کرد. باز هم ممنونم.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.