رتبه بالا در نتایج سرچ ارگانیک چیزیست که این روزها رویا و هدف تمام کسب و کارهای آنلاین دنیاست. وب مستران در ایران نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) حرفه ای است که تلاش می کند تا با بهینه سازی سایت ها، آن ها را در جایگاه بالاتری در جستجوی ارگانیک نمایش دهند. به منظور انجام این کار، سئو تلاش می کند تا وبسایت ها را مناسب با الگوریتم های گوگل تطبیق دهد. با اینکه الگوریتم گوگل کماکان یک راز است، تقریباً یک دهه تجربه در سئو، توانسته به ایده های خوبی در مورد فاکتورهای مهم دست یابد. از نظر ما، فاکتورهای الگوریتم گوگل در دو گروه تقسیم بندی می شوند:
- فاکتورهای On-page: این فاکتورها در مورد رتبه ی سایت تصمیم می گیرند. این فاکتورها موضوعات فنی مانند کیفیت کدها (چنانچه از وردپرس استفاده کنید بهترین نحوه ی کدنویسی رعایت شده است) و موضوعات متنی بیشتر مانند ساختار متن، چیدمان سایت و استفاده از کلمات را شامل می شود.
- فاکتورهای Off-page: این فاکتورها شامل لینک هایی است که به سایت شما داده می شود. هرچه تعداد لینک های مرتبط با سایت شما بیشتر باشد (نکته: بهتر است موضوع آن سایت ها مرتبط با سایت شما باشند) رتبه ی بیشتری را در گوگل دریافت می کند و باعث بالارفتن رنک شما در گوگل می شود. (شما میتوانید در مورد لینک بیلدینگ مطالعه کنید).
ساخت یک وبسایت عالی! با سئو محتوا
با اینکه گوگل الگوریتم های خودش را چندین بار تغییر داده، بسیاری از راهنمایی های Yoast هنوز مانند قبل کارآمد و این توصیه ها خیلی ساده هستند: فقط کافی است شما مطمئن باشید که سایت تان خیلی خوب است. از هیچ “حقه ای” استفاده نکنید. زیرا این موارد در طولانی مدت کارساز نیستند، و ممکن است حتی اثر معکوس داشته باشد. ماموریت گوگل ساختن یک موتور جستجوی کامل است، تا به مردم برای پیدا کردن آنچه که به دنبالش هستند کمک کند. سایت و استراتژی بازاریابی خود را همیشه در راستای هدف گوگل قرار دهید.
نکته: Yoast در SEO بیشتر به افزونه ی سئو وردپرس معروف است (WP SEO). اکثر جنبه های فنی سئو محتوا را، افزونه ی رایگان Yoast انجام می دهد. اگر شما کاربر وردپرس هستید افزونه را نصب کنید و با تنظیمات پیش فرضی که قبلاً انجام داده اند سئو محتوا خود را بهبود بخشید. قدم بعدی، بهینه سازی محتوا است.
صفحه نتایج گوگل
صفحه نتایج گوگل ۷ الی۱۰ لینک را که به میزان بیشتری با کلمه ی جستجو شده منطبق باشد، نمایش می دهد. به این نتایج، نتایج ارگانیک (organic search) می گوییم. اگر بر روی صفحه ی دوم کلیک کنید، نتایج بیشتری را می توانید مشاهده کنید. اکثر اوقات بالای این ۱۰ لینک (نتایج ارگانیک)، دو یا سه لینک پولی(paid links) دیده می شود. این لینک ها آگهی تبلیغاتی هستند، که صاحبان وبسایت ها به گوگل هزینه ای را پرداخت می کنند تا در صورت سرچ آن اصطلاح یا کلمه ی خاص (term) در لینک های اول نتایج گوگل نمایش داده شوند. هزینه برای این تبلیغات بسیار متفاوت است، و بستگی به میزان رقابت بر سر آن سرچ ترم(Search Term) دارد. آگهی های مشابه ای هم در سمت راست گوگل ظاهر می شوند. (اطلاعات تکمیلی: که البته گوگل در سال ۲۰۱۶ آگهی های سمت راست را از نتایج گوگل حذف کرد و در حال حاضر چند لینک اول و چند لینک نهایی صفحه به آگهی های تبلیغاتی اختصاص داده شده است.)
فرق Search Query و Search Term
ارزش لینک ها برای موتورهای جستجو
اطلاعات مربوط به چگونگی جستجوی گوگل و دیگر موتورهای جستجو از اهمیت بالایی برخوردار است (نحوه چیدمان سایت ها در نتایج گوگل). موتورهای جستجوگر از تعداد لینکهای متصل شده به سایت ها(بک لینک)، برای تعیین میزان اهمیت آن سایت استفاده می کنند. لینک های داخلی (از سایت خودمان) و هم لینک های خارجی( از سایت های دیگر) به گوگل در رتبه بندی سایت کمک می کنند. برخی لینک ها خیلی مهمتر از بقیه هستند: لینک از سایت هایی که خودشان دارای لینک های بسیار زیادی از سایت های دیگر هستند، عموماً خیلی مهمتر از لینک هایی هستند که از سایت های کوچک با لینک های خارجی کم می باشند. (لقمه جویده: بک لینک گرفتن از سایت هایی که خودشان بک لینکهای زیادی دارند، بسیار با ارزشتر از بک لینک گرفتن از سایتهایی است که بک لینک کم دارند).
جستجوی جهانی
بعد از نتایج ارگانیک و پولی، گوگل معمولا خبرها، عکسها و ویدئوها را در نتایج سرچ قرار میدهد. این چیدمان را جستجوی جهانی (universal search) مینامند.
گوگل چه می کند؟
گوگل چگونه سایت شما را پیدا می کند؟
موتورهای جستجوگر مانند گوگل لینک ها را دنبال می کنند. آنها لینک ها را از یک صفحه وبسایت به صفحه وبسایت دیگر دنبال میکنند. موتور جستجوگری مانند گوگل شامل خزنده ها (crawler)، شاخص و الگوریتم است. خزنده ها لینک های سایت شما را دنبال میکنند. آن ها در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته در حال گشت و گذار در فضای اینترنت هستند و HTML صفحات را در دیتابیس های غول پیکر خود ذخیره میکنند، به این عمل ایندکس (index) کردن می گویند. این ایندکس ها به محض اینکه گوگل مطلب جدید یا ویرایش شدهای را در وبسایت شما ببیند به روز می شود. میزان رفت و آمد گوگل به سایت شما، براساس ترافیک سایت و مقدار تغییراتی است که در سایت ایجاد میکنید.
اولین دلیل اینکه گوگل متوجه وجود سایت شما شود، داشتن لینک در سایت دیگر است که ایندکس شده باشد. دنبال کردن این لینک ها اولین سرنخ برای خزنده های گوگل و ذخیره ی ایندکس شما می باشند.
راز الگوریتم گوگل و سئو محتوا
پس از اینکه سایت شما ایندکس شد، گوگل می تواند سایت شما را در نتایج جستجو نشان دهد.گوگل یک الگوریتم خاصی دارد که تصمیم می گیرد کدام صفحات با چه ترتیبی نمایش داده شوند. چگونگی عملکرد این الگوریتم یک راز است. هیچ کس دقیقاً نمی داند که چه فاکتورهایی در تصمیم های این الگوریتم برای ترتیب نمایش نتایج وجود دارد. علاوه بر آن، فاکتورها و اهمیت آنها دائماً تغییر می کنند. آزمایش و تجربه به ما دید نسبتاً خوبی برای فاکتورها و تغییرات الگوریتم گوگل داده است. به همین دلیل است که سئو محتوا یک سری تجربیات راجع به سعی و خطاها ی مربوط به الگوریتم گوگل می باشدو هیچ کس نمی تواند حرف خود را به قطع اعلام کند.
[برای کسب اطلاعات بیشتر کتاب سئو محتوای زیر را دانلود نمایید.]
منبع : Yoast
با تشکر
7 دیدگاه روشن رتبه بالا برای سایت (سئو محتوا)
وای خیلی خوبه ساییتون
عالی بود حمیدجان خوندن این مطالب برای من یه جورایی شبیه کشف کردن میمونه و چون قبلا درسهای بهینه سازی رو تو رشته خودم ریاضی تو گرایش تحقیق در عملیات خوندم جذابیت موضوع و ارتباط با اون مطالب برام بیشتر میشه. جزییات دلپذیری هستند این جزییات ،ممنون از اینکه اینقدر پرتلاش هستی و باانگیزه، از وجود دوستان خوب متممی چون تو به خودم میبالم و برایت آرزوی موفقیت دارم.
سلام معصومه عزیز
شما لطف دارید. دلم می خواد به سهم خودم کمکی کرده باشم.
میگن زکات علم تو نشرشه.
کامنت های خوبت همیشه به من دلگرمی میده. ممنون که انقدر انرژی مثبت داری
راستی حمید من یه سوال برام پیش اومد اینکه یه نفر میره تو یه سایت کامنت میزاره و خوب لینک سایت خودش رو هم اونجا تو مشخصات خودش میزاره آیا این نقشی در سئو داره؟ مثل خود لینکهای سایت که از طرف نویسنده وبلاگ گذاشته میشه عمل میکنه؟
با سلام
جواب شما کامل اینجاست
خلاصه اش اینه که با هم خیلی فرق دارند
https://dimaht.com/بک-لینک-بخریم؟-نخریم؟/
حمید جان درس پس دادن هست ولی لینک کتاب سئو که ترجمه کردی به صورت یک تصویر، آخر این مطلب و سایر مطالب مرتبط بذاری شاید خوب بشه.
آره
اتفاقا نظر خیلی خوبی دادی
ممنون که انقدر با دقت بررسی می کنی
?
سایدبار کشویی
درباره من
حمید طهماسبی هستم.
علاقهمند به کارآفرینی و مدیریت
در این سایت سعی می کنم از تجربیات و مشاهدات خودم در مورد کسب و کار و زندگی روزمره بنویسم. (برای خواندن درباره من کامل تر کلیک کنید)
دسته بندی مطالب
آخرین دیدگاه ها
نوشتههای تازه
لینک های مفید
پربازدید ها