دامین اتوریتی و پیج اتوریتی

Page Authority و Domain Authority دو معیار مهم در سئو هستند که از سمت سایت MOZ ساخته و معرفی شده اند.

پاسخ به سوال “Page Authority چیست؟” و “Domain Authority چیست؟” از اهداف این مطلب می باشند.

دامین اتوریتی چیست

 

زمانی که صحبت از آتوریتی می شود ، شاید برخی از ما سریعا دست به دامان گوگل شده و  جملات این چنینی را جستجو کنیم:

روش های افزایش دامین اتوریتی یا همان افزایش Domain Authority  ،  بالا بردن دامین اتوریتی ،  افزایش اتوریتی سایت  و … اما در این پست هدف ما  پاسخ به دو سوالی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

دامین اتوریتی چیست؟ 

 

یکی از سوالات رایجی که برای علاقمندان سئو در قدم اول ایجاد می شود این است که اصلا :  “اتوریتی چیست؟”  یا شاید Authority چیست؟

اگر بخواهم معنی اتوریتی را به ساده ترین شکل ممکن توضیح بدهیم آن را قدرت یک سایت یا صفحه از دید گوگل نامگذاری می کنیم. این آتوریتی اعتباری است که موتور جستجوی گوگل برای آن دامنه یا صفحه تعریف می کند.

شاید گام بعدی برای شفاف تر شدن موضوع آن باشد که به سوال ” پیج اتوریتی چیست؟” بپردازیم چون این دو مفهوم کاملا در هم تنیده هستند و از هم جدا نیستند . در ادامه به ان نیز خواهیم پرداخت.

سایت Moz برای امتیاز دادن به رتبه سایت ها در صفحات نتایج موتورهای جستجو ، مقیاسی به نام دامین اتوریتی (Domain Authority) را پیشنهاد کرده است که مبتنی بر مقایسه است . این مقیاس لگاریتمی ، عددی است که بین صفر تا صد امتیازدهی را انجام می دهد . دامین اتوریتی را با ارزیابی پارامترهای به دست آمده از MozTrust ,  MozRank  (در پست دیگری در مورد آنها صحبت خواهیم کرد) و با بررسی تعداد کل لینک ها ، محبوبیت سایت و چندین فاکتور دیگر ( جمعا ۴۰ فاکتور) به دست می آورند . این عدد با مقایسه سایت های مختلف با یکدیگر یا با تکیه و پیگیری اینکه کدام سایت “رنک بالاتر” ی دارد انجام می گیرد. بنابراین هر چه عدد به دست آمده به ۱۰۰ نزدیکتر باشد ، سایت در رتبه بالاتری قرار می گیرد. به دلیل لگاریتمی بودن این مقیاس ، مشخص است که افزایش اتوریتی سایت از ۲۰ به ۳۰ بسیار آسانتر از رسیدن آن از ۶۰ به ۷۰ است.

 

[مطلب مرتبط: خرید بک لینک ]

 

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چه سایت هایی دامین اتوریتی بالاتری به دست می آورند؟ یا اینکه بالا بردن دامین اتوریتی از چه راه هایی ممکن است؟

جواب این سوالات نمی تواند تنها یک فاکتور یا یک دلیل باشد. اما بطور معمول سایت هایی دارای دامین اتوریتی (Domain Authority) بالایی هستند که بک لینک های با کیفیتی مثلا از سایت های معتبری نظیر ویکی پدیا و گوگل داشته باشند.(البته منظور ویکی پدیا انگلیسی است چون وضعیت ویکی پدیا فارسی نیاز به توضیح ندارد.) در بدو حیات ، سایت های جدید دامین اتوریتی “یک” دریافت می کنند تا به تدریج با دریافت بک لینک  افزایش Domain Authorithy  برای آنها رخ دهد  . کسب و کارهای کوچک و سایت هایی که لینک داخلی کمتری دارند معمولا دامین آتوریتی پایین تری دارند . به دلیل اینکه این عدد بر اساس مقایسه سایت ها با یکدیگر به دست می آید، در نتیجه خوب یا بد بودن دامین آتوریتی به شکل مطلق بی معناست . در حالی که دامین اتوریتی نماینده قدرت لینک سازی کل دامین است ،  پیج اتوریتی فقط برای یک صفحه مشخص این کار را انجام می دهد . Page Authority و  Domain Authority گاهی به اختصار PA و DA نامیده می شوند. بنابراین اگر در Domain Authority checker و یا  Seo Checker ها به این دو مخفف برخورد کردید، وحشت نکنید.

Domain Authority

Domain Authority

 

MOZ BAR  و Open Site Explorer  برخی از  ابزارهای متداول برای به دست آوردن عدد DA یا PA  هستند. اگر نیازمند چک کردن دامین اتوریتی برای تعداد زیادی سایت هستید می توانید از سایت هایی که به شکل فله ای (Bulk) این کار را انجام می دهند بهره ببرید. مثل: سایت pre post SEO که در مطلب ابزار سئو در مورد آن توضیح داده شده است.

یک نکته مهم در مورد دامین اتوریتی این است که نمی توان بطور مستقیم روی آن اثر گذاشت. زیرا این کمیت خودش از یکپارچه شدن امتیازها و فاکتورهای دیگری نظیر MozRank , MozTrust حاصل شده است . این مساله کاملا بطور عمد انجام شده است تا بتواند مقیاس قابل قبولی از رقابت سایت ها در موتور جستجوی گوگل را نمایش دهد. در واقع به دلیل اینکه گوگل برای رتبه بندی از فاکتورهای زیادی کمک می گیرد ، لازم است که برای تعیین دامین آتوریتی نیز فاکتورهای زیادی اعمال گردد.
بهترین راه بهبود DA این است که شما بهبود سئوی کلی را مد نظر قرار دهید. با تمرکز بر فاکتورهایی که به عنوان مثال MozRank  را ارتقا می دهند می توان در نهایت به دامین اتوریتی بهتری نیز دست یافت.

 

[لینک مرتبط: سئو چیست؟ ]

 

دقت داشته باشید که که فاکتورهایی مانند MOZRank می توانند “محبوبیت” و “ارزش”  یک لینک معین را مشخص کنند . و شمارش لینک ها می تواند تعداد صفحات لینک شده را نشان دهند،  اما دامین اتوریتی “قابلیت رنک گرفتن” (rankability) یک دامین را مشخص می کند. به عبارت ساده تر، گوگل در تلاش است که مشخص کند آیا این دامین از اعتبار کافی برای کسب رتبه برخوردار است یا نه.

َAuthority  با استفاده از محاسبات مدل یادگیری ماشینی، به دست می آید. یعنی داده های جدید می توانند روی عدد نهایی اتوریتی اثر بگذارند. به همین دلیل عدد گزارش شده برای  دامین اتوریتی (Domain Authority) به صورت پیوسته در نوسان است. در نتیجه دامین اتوریتی را یک کمیت نسبی در نظر بگیرید. یعنی بسته به اینکه سایر سایت ها وضعیت لینک هایشان چطور تغییر کند، عدد Domain Authority سایت ما مداوم آپدیت می شود.

 

پیج اتوریتی چیست؟ – Page Authority

پیج اتوریتی

 

اما صحبت از page authority بخش کامل کننده تاپیکی به نام  DA و PA ( مخفف Domain Authority و Page Authority) است که در این بخش به آن می پردازیم.

پیج آتوریتی  یکی دیگر از مقیاس های ارائه شده سایت Moz است که پیش بینی کننده رنک یک ” صفحه مشخص” در نتایج جستجوی گوگل است. بنابراین در حالیکه دامین اتوریتی را برای کل یک دامنه تعریف می کنند ، page authority  فقط برای یک صفحه اندازه گیری می شود. سیستم و روش اندازه گیری این دو پارامتر بسیار شبیه به هم است.

به دلیل تاثیر گذاری MozRank  و MozTrust در محاسبه پیج اتوریتی، می توان با فاکتورهای تقویت کننده این دو پارامتر بر روی پیج آتوریتی اثر گذاشت.

یکی از بهترین راههای تقویتپیج اتوریتی (page authority) بهبود وضعیت لینک های صفحه یا link profile آن است. بنابراین دریافت لینک خارجی (external link)   از صفحاتی که اتوریتی  بالایی دارند  می تواند به بهبود پیج اتوریتی شما نیز کمک کند.

اهمیت این مساله زمانی خود را نشان می دهد که پای بک لینک  های معتبر به میان می آید. شاید نگاهی گذرا به عدد PA  و DA  آنها کمک کننده باشد.

پیج آتوریتی نیز به مانند دامین آتوریتی ، یک مقیاس لگاریتمی ۱۰۰ امتیازی است و در اینجا نیز قواعد لگاریتمی صادق بوده و کسب رتبه از ۲۰ به ۳۰ بسیار ساده تر از ۶۰ به ۷۰ است. این مقیاس به دلیل ” مقایسه ای” بودن ، بطور مرتب توسط سایت MOZ برای صفحات مختلف آپدیت می شود. بنابراین تغییر در مقدار عددی پیج آتوریتی چیز عجیبی نیست.

ابزارهای متعددی برای بررسی پیج اتوریتی می توان یافت که در فارسی به غلط چک اتوریتی  نامیده می شوند. اما دقیق تر آن اتوریتی چکر (Authority Checker)  است که DA  و PA سایت را گزارش می دهند.

 

[لینک مرتبط: ابزار سئو ]

 

با تشکر

نیلوفر کشاورز

4.7/5 - (20 امتیاز)

7 دیدگاه روشن دامین اتوریتی و پیج اتوریتی

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.