“SEM چیست و فرق PPC و CPC” مطلبی بود که مدت ها می خواستم برای آن بنویسم ولی فرصت نمی شد، تا امروز.
SEM شاید برای بعضی از دوستان واژه ی جدیدی باشد ولی در کل جدید نیست و به اندازه خود SEO قدمت دارد.
SEM چیست:
SEM مخفف Search Engine Marketing هست. همانطور که در مطلب چرا تجارت الکترونیک، آقای نخجوانی هم اشاره کردند SEO/SEM برای تمامی افرادی که در بازاریابی و فروش هم فعالیت می کنند بسیار مهم است.
ما ۳ تا موتور جستجوگر بسیار معروف در دنیا داریم:
- گوگل
- یاهو
- بینگ
به نظرم موتورهای جستجو ۲ و ۳ زیاد کاربرد ندارد، پس بقیه مثال را با همان Google ادامه می دهم.
گوگل برای من بسیار شرکت عجیب و موفقی هست. همانطور که می دانید یکی از پروژه هایی که این شرکت روی آن کار می کند، افزایش طول عمر انسان است. همانطور که می دانید الان گوگل زیر مجموعه شرکتی به نام آلفابت شده است و طبق آخرین اخباری که من اطلاع دارم سهام آلفابت از اپل هم بیشتر است.
موسس آن سرگی برین و لری پیج هستند.
عکس سرگی برین در کنار یک نوزاد در فرودگاه(در پی عدم ورود شهروندان ۷ کشور به آمریکا). به روی کاغذ توجه کنید.
SEM به فارسی می شود بازاریابی موتورهای جستجوگر
SEM بر خلاف SEO خیلی سریع نتایجش را می توانید ببینید، اما بسیار هزینه بر است.
بخش اعظمی از SEM می شود همان آگهی های بالای موتورهای جستجوگر که در گوگل به آن Google ADwods می گویند.
میزان زیادی از درآمد گوگل را همین تجارتِ فروش کلمه به خود اختصاص داده.
که در روبه رو به صورت AD به رنگ زرد مشاهده می کنید.
همانطور که مشاهده می کنید بعد از سه لینک اول که همه در نتایج اول گوگل به دلیل SEM آمدند، بعد از آن نتایج ارگانیک (طبیعی) که با SEO انجام شده اند را نمایش می دهد.
بعد از برسی های انجام شده از رفتار کاربران به این نتیجه رسیدند که ۷۰ تا ۸۰ درصد کاربران به روی این لینک ها که AD زرد کنار آن ها هست کلیک نمی کنند.
(به نظر شخص من دلیلش این بود، که رنگ زرد را انتخاب کردند چون رنگ زرد بیشتر از بقیه رنگ ها از دور به چشم می خورد به همین دلیل تاکسی و باجه های تلفن هم زرد هستند ولی انگار دوستان در گوگل فراموش کردند که در فضای وب رنگ سبز معنی امنیت، رنگ زرد معنی احتیاط و رنگ قرمز یعنی خطر می باشد.)
بعد از گذشت مدتی تا همین پارسال رنگ را تغییر دادند به رنگ سبز.
که البته به نظر من هم کاملا تاثیرش ملموس بوده و کاملا جواب گرفتند.
البته گوگل آن ستون سمت راست در عکس قبلی را هم حذف کرد برای AD و به جاش چند لینک اول و آخر هر صفحه را به این ماجرا اختصاص داد.
همه این ها را گفتم که بگویم یک جورایی اگر بگوییم تنها موتور جستجو فقط گوگل است و معنی SEM می شود همان Google Adwords زیاد هم بی راه نگفته ایم.
در SEM ما تبلیغات را به صورت PPC و CPC داریم.(البته شیوهای دیگر هم هست که سوژه صحبت ما نمی باشد)
فرق PPC و CPC :
اگر بگویم وب فارسی را شخم زدم تا تفاوت این دو را متوجه شوم دروغ نگفتم.
ولی متاسفانه یک تعریف ناقص فقط در Anetwork دیدم، که همان هم یک جوری گفته بود که فکر می کنید هر دو یک معنی می دهند.
(PPC(pay-per-click که به معنی پرداخت به ازای کلیک می باشد.
زمانی که گوگل این تبلیغ را فقط نشان کاربر می دهد ولی کاربر هنوز روی آن کلیک نکرده به آن می گویند، نمایش(Impression) اما به مجرد اینکه روی لینک کلیک کرد از شما مبلغی کم می شود که به آن می گویند، کلیک(Click)
یک مفهومی هم داریم بین صفر و یک (که البته به شکل درصد هم می توان آن را دید) که به آن CTR می گویند.
زمانی که شما با شرکت های واسطه ای که این خدمات گوگل را ارائه می دهند کار کنید. (نمونه خوب این شرکت برتینا در ایران)
دو گزینه به شما پیشنهاد می کنند:
۱- شما خودتان تمام کارهای این کمپین را به دست بگیرید و دائما از کلمات کلیدی گزارش گیری کنید. (من این را پیشنهاد می کنم)
۲- این کار را به آن شرکت واسط واگذار کنید و بگذارید آن ها کنترل کمپین شما را به دست بگیرند.
زمانی که شما کلمات کلیدی را انتخاب می کنید، قصد انجام PPC و هنگامی که روی آن ها قیمت گذاری را انجام می دهید، CPC می باشد.
یعنی CPC در راستا و ادامه PPC است.
یک مثال برای فرق PPC و CPC :
فکر کنید شما وارد باغ های خانوادگی می خواهید بشوید. می پرسید اینجا براساس ماشین هزینه می گیرید یا به صورت نفری(PPC). جواب هر چه باشد سوال بعدی شما این است. ماشینی/نفری چند؟ (CPC)
[ مطالعه بیشتر: نحوه کار با Google Adwords ]
(دوستان اگر توضیحی کامل تر یا بهتر یا درست تر از PPC و CPC دارند ارائه کنند، خیلی ممنون می شوم)
امیدوارم توانسته باشم که “SEM چیست و فرق PPC و CPC” را به خوبی توضیح داده باشم.
از دوست خوبم سجاد پورحسین برای همکاری و تصحیح این متن تشکر می کنم.
با تشکر
10 دیدگاه روشن SEM چیست و فرق PPC و CPC
سلام، ممنون از توضیحات خوبتون.
در ادامه توضیحات آقای طهماسبی باید بگم که CPC در ابتدا تایین میشه که به عوامل مختلفی بستگی داره و بر پایه سیستم مزایده استوار است که در آن کسب و کارهایی با کمپین های تبلیغاتی باکیفیت می توانند با هزینه اندک رتبه بهتری کسب کنند.
شما می تونید با تاکتیک هایی مثل زمانبندی تبلیغات، هدف گیری جغرافیایی و هدف گیری بر اساس دستگاه هزینه های صرف شده در گوگل ادوردز را مدیریت کنید.
سلام.میشه اینجوری گفت ؟ مثلا من کمپینی راه میندازم که کلا مبلغش میشه 400 هزار تومن. این میشه ppc. بعد میام اینو خرد میکنم و میگم هر کلیک من ارزشش باشه 500 تومن که این میشه cpc. درسته اینی که گفتم؟
سلام
من فکرمیکنم بشه اینطوری هم توضیح داد که ppc مدل تبلیغاته و cpc روش پرداخت.
ممنون برای مطالب مفید حمید جان
همانطور که فرمودید یاهو و بینگ کابرد زیادی ندارند و در عمل هم نتایج دقیقی را این دو موتور جستجو نمایش نمی دهند. انگار برای کسب و کار دیگری فعالیت می کنند
در مورد تفاوت cpc و ppc جستجو کردم. در ویکیپدیا بین این دو انگار تفاوتی قائل نشده است
“(Pay-per-click (PPC), also known as cost per click (CPC”
در سایت های دیگری جستجو کردم انگار در cpc، نوعی رقابت هست یعنی اگر جنگی(شدت رقابت) بر سر کلمه کلیدی باشد این کلمه هزینه تبلیغاتی متفاوت و متغییری خواهد داشت.
این طور که من فهمیدم شایدم هم اشتباه می کنم شما یک بودجه ثابت روزانه را اختصاص می دهید(ppc)
و سپس هزینه هر کلید با توجه به رقابت در آن روز می توان به ازای هر کلیک متفائت باشد(cpc)
علی جان
خیلی ساده
ppc به یک فرآیند می گویند. به تبلیغی که بابت کلیک بر روی آن هزینه می گیرند. مثلا می گوییم: کلمه X دارای ppc ده می باشد. یعنی رقابت بر روی آن کم است (این عدد بین 0 تا 100 است)
حالا می گوییم برای ما مهم نیست، ما می خوایهم روی کلمه X تبلیغ کنیم به روش ppc. هزینه هر کلیک چقدر است(این می شود cpc). حالا دیگر به دلار به ما می گویند. مثلا : 0.39$
مطلب خوبی بود
سلام
حمید جان آیا برای هر کسب و کاری از semمیشه استفاده کرد؟
من برای امتحان چند تا query مختلف مثلا برای furniture, tourزدم اما چنین Adبراشون نیومد، گفتم شاید برای هر بیزینسی نیاز نیست از این روش استفاده بشه (بعلت گرون بودن). اما در کل مدتیه از این Ad ها زیاد توی نتایج سرچ هام نمیاد، در حالیکه چند ماه پیش تعدادشون واقعا زیاد بود.
سوال دیگه اینکه: آیا برای یک کمپین واحد، Ad های کلمات مختلف می توانند قیمت متفاوت داشته باشن، یعنی مثلا کلمه کلیدی A که کانونی است قیمتی بالاتر و کلمه B قیمتی کمتر؟
برای هر کسب و کاری هست.
برای یک سر یکلمات که دقیقا چنگ هست. مثل
خرید بلیط هواپیما
لوله بازکنی
رزرو هتل
باربری
اجاره خودرو
در نظر داشته باش که این ها می توانند برای نتایج موبایل و دسکتاپ در سرچ متفاوت باشند.
بله کلماات بسته به میزان تقاضا قیمت های متفاوتی دارند. البته میزان مرتبط بودن سایت شما هم درقیمت دخیل است.مثلا کار روی کلمه “خرید همزن برقی” برای من گرانتر است تا برای فروشگاه های لوازم خانگی
حمیدجان مثل همیشه کلی استفاده کردم .
فقط در مورد PPC و CPC احساس کردم میشد کاملتر و دقیقتر نوشت. تعریفی که شما نوشتید “در اصل CPC همان PPC است، با این تفاوت که کنترل کار دست شما نیست و شما یک واسطه برای انجام این امور دارید.” برام واضح نبود.
PPC یعنی پرداخت به ازای کلیک (pay per click) و CPC یعنی ارزش هر کلیک (cost per click) و اینکه اگر ما انجام بدیم میشه PPC و اگر پارتنر انجام بده میشه CPC درست نیست.
اجازه بده یک مثال بزنم
مثلا شما تصمیم گرفتید کمپین تبلیغاتی اجرا کنید و میخواهید بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید به ازای هر کلیک خرج شود. یعنی تصمیم گرفتید نوع کمپین شما PPC باشد. حالا با توجه به نوع و کیفیت کمپین تصمیم گرفته اید مقدار پولی که به ازای هر کلیک خرج کنید (CPC) مثلا صدوپنجاه تومن باشد.
مثلا وقتی از Google Adwords استفاده میکنیم یعنی انتخاب کرده ایم که پرداخت به ازای کلیک باشه (ppc) و میزان bid که در نظر میگیریم ۱ دلار یا ۲ سنت یا ۳ سنت و … که میشه همون CPC. یعنی میخواهیم ارزش هر کلیک برای ما از ۱ دلار یا ۲ سنت یا ۳ سنت بیشتر نشود.
حالا اگه سیستمهای ایرانی مثلا اینتورک رو در نظر بگیریم ، وقتی که تصمیم گرفتیم از اینتورک استفاده کنیم یعنی PPC را انتخاب کردیم و وقتی که کمپین را براساس نوع سیستم عامل، موقعیت جغرافیا ، موضوعی و … تنظیم میکنیم، میبینیم که CPC ما از ۱۵۰ تا ۴۰۰ تومن متغیر خواهد بود.
هر جا اشتباه گفتم شما تصحیح کنید.
و مورد دیگه اینکه این رو متوجه نشدم “یک مفهومی هم داریم بین صفر و یک”
در کل قلمتو خیلی دوست دارم از بس روان مینویسی آدم از خوندنش کلی لذت میبره. من که بلد نیستم اینقد روان بنویسم پیرم درمیاد بخوام دوتا پاراگراف بنویسم 😀
سجاد جان تشکر می کنم که هر جا ناخوانی و عدم توضیح درست هست، یاد آوری می کنی. با کمک شما متن تصحیح شد و من یک مثال شفاف زدم که دیگر منظور به صورت کامل رسانده باشم.
در مورد “یک مفهومی هم داریم بین صفر و یک” همان CTR را گفتم. که در سایت خودت از آن صحبت کرده بودی. اگر بعد از تقسیم کلیک بر نمایش در ۱۰۰ ضرب نکنی، CTR مفهومی است بین صفر و یک. آخه همه جا براساس درصد نمایش داده نمی شود. من از این حیث گفتم.
ممنون از همیاری
سایدبار کشویی
درباره من
حمید طهماسبی هستم.
علاقهمند به کارآفرینی و مدیریت
در این سایت سعی می کنم از تجربیات و مشاهدات خودم در مورد کسب و کار و زندگی روزمره بنویسم. (برای خواندن درباره من کامل تر کلیک کنید)
دسته بندی مطالب
آخرین دیدگاه ها
نوشتههای تازه
پربازدید ها
لینک های مفید