یک سری فکر در ذهنم بود، که این عکس- نوشته متمم باعث شد یکم راجع به این مسئله بنویسم.
یکی از مشکلات بزرگ در همین زمینه (بی توجهی انسان های خوب به مسائل عمومی) است. بعضی ها فکر می کنند انسان خوب نمی تواند در پنت هوس زندگی کند، ماشین میلیاردی سوار شود، چندین بیزنس بزرگ داشته باشد، مسافرت های مختلف برود، انسان باسوادی باشد، برای جامعه خود اهمیت قائل باشد و …
انسان خوب به صورت ناخودآگاه برای ما انسانی تداعی می شود که در خانه اجاره ای است و هر روز عصر دست خانواده را می گیرد و به پارک محل می رود. او انسان مادی نیست و شدیدا به کمک به دیگران اعتقاد دارد، اما از آنجایی که در سازمانی کار می کند، زمانش دست خودش نیست و پول کافی هم ندارد که بتواند آنطور که دوست دارد به دیگران کمک کند.
پیش خودش فکر می کند اگر پول بیشتری داشت قطعا به دیگران خیلی بیشتر کمک می کرد (این طرز فکر اکثر انسان های خوبِ بی پول است)
عده ای انسان خوب که توانایی رشد و بالندگی را دارند و می توانند خیلی قوی ظاهر شوند و سهم زیادی از ارزش آفرینی ها و ثروت آفرینی ها را به خود اختصاص بدهند، هستند و وجود دارند اما تلاش برای بدست آوردن پول بیشتر را در شان خود نمی بینند.
اتفاقی که می افتد این است که این سهم به دست افراد ناشایست می افتد و ما تعداد زیادی انسان ثروتمند (دقیقا منظورم پولدار است) می بینیم که اصلا اینجایی که هستند نباید می بودند و انسان های خوب هم این ها را می بینند و از پول دیگر حالمان به هم می خورد. انسان های خوب چون از این افراد حالشان به هم می خورد از پول زده می شوند، پس فضا برای ثروت اندوزی و کسب قدرت برای انسان های بد بیش از پیش راحت می شود. این حلقه معیوب کماکان ادامه دارد تا اوضاع خیلی وخیم تر می شود.
یک انسان خوب هم که به مسائل عمومی جامعه بی توجه نیست و تصمیم می گیرد کمک کند و دیگران را هم به این کار تشویق می کند، می گوییم ریا می کند و خلاصه هر چیزی که می توانیم می گوییم تا وجدانِ وجودِ اهمال کارِ بی منطق و آگاهی خود را کمی آرام کنیم.
با تشکر
9 دیدگاه روشن از این عکس شروع شد
آقاجان به نظر من پول خیلی خیلی هم خوب و مهمه. درد کشیدن همراه با بی پولی خیلی مزخرفه. مزخرفتر از اون اینه که بلد باشی چجوری می شه خوب (از هر لحاظ) زندگی کنی و چون بیپولی، نتونی.
حمید اتفاقاً منم دیشب داشتم به همین مسئله فکر میکردم.
تو پارک نشسته بودم و مشغول کتاب خوندن. یهو به سرم زد.
برای این گفتگوی درونی من جملهی متمم ظهر زمینهاش رو ساخته بود، شب کتاب “نابخردیهای پیشبینی پذیر” موتورش رو روشن کرد.
اینکه اگه کسایی که به نوعی برای امروز جامعهی ما شدن آدم خوبه و آدم کار درسته و آدم با فرهنگه و آدم روشنفکره، کارای واقعاً خوب و درست و با فرهنگ و روشنفکرانه انجام میدادن چه میشد؟
مثلاً
فردی که ماشین گرون قیمتی سواره با ماشینش بیاد تو پارک بشینه و کتاب بخونه، بجای پرت کردن آشغال از شیشه ماشینش کنار سطل زباله وایسه، همه جا کمربند ایمنیش رو ببنده، سرعت مجاز رو رعایت کنه، صدای ضبطش رو بلند نکنه، دور دور نره، موقع وایسادن پشت چراغ قرمز پشت خط عابر وایسه، لباس مناسبی بپوشه کلاً تیپش مناسب باشه، تو اینستا در عین حال که بقیه می دونن اون پولداره پستهای حال بهم زن نذاره (غذا و اسبش و ماشینش و سگش و مدل مو و لباسش رو مدام به رخ بقیه نکشه)، کم پست بذاره و …
دیشب تو پارک که نشسته بودم، چند قدم سمت چپم دو تا دختر بودن مشغول قلیون کشیدن، همزمان با دم و بازدمشون تیکههایی هم از چندتا پسر تناول میکردن، چند قدم پشت سرم هم چند تا پسر بودن مشغول ورق بازی همراه با قلیون و سیگار، یه پسر هم از کنارم رد شد که رپ گوش میداد (صداش بلند بود)
هیچی دیگه. اون وسط که نشسته بودم فکر میکردم اضافیام.
محسن جان با صحبت هات موافقم
تمام حرف من همینه، تو و امثال تو که یک سری مسائل را متوجه هستند، پی کتاب و مطالعه هستند باید برید سمت پول و درآمد، وگرنه فضا باز میشه برای اونایی که شما گفتی
البته تو پرانتز بگم: من قلیونی نیستم، ورق هم بازی نمی کنم ولی هم سفره خونه هارو دوست دارم هم کازینوها رو?
متاسفانه فیلم هایی که از تلویزیون پخش می شود دربردارنده این پیام هست که ثروتمندی و داشتن پول زیاد فقط برای آدم های بد هست و برای خوب بودن و ماندن بهتره پولدار نباشیم!
متاسفانه بله
تلویزیون که یه فیلم هایی نشان میده، من فکر می کنم ایران دوتا ست
یکی اونی که من توش زندگی می کنم یکی اونی که صداو سیما میگه
سلام حمید عزیزم
منو ببخش که زیلو انداختم زیر کامنتای شما نشستم (بقول یاور که گفت زیلو انداختم نشستم زیر سیلوگرام-وای خدا یاورو کاش میشد خورد :))))
اما در این مورد همونطور که خانوم کبرا اشاره فرمودند پیش فرض های پولی یا بقول متمم مانی اسکریپت های ما نقش بسزایی در این دور باطل داره.اگر متممی تر بخواهیم بحث کنیم با مدل ذهنی حاصل از نگاه اعتقادی دنیا محل عبور است و ارزش آفرینان و ثروت اندوزان حریصان این دنیای فانی هستند.خوشحالم که این خزعبلات رو در ذهنم منهدم کردم چون مدل ذهنی ناشی از آن بشدت تخریب کننده است.
دوست دارم حمید عزیز
سلام
خیلی خیلی خوشحالم که به این مسئله اهمیت میدی
عبید زاکانی هم جایی گفتند:
زر عزیز آفریده است خدای/ هر که خوارش بکرد، خوار شد
شاید نتیجهٔ آموزش زندگی زاهدانه و قناعت در فرهنگ ما باشد. به ما یاد میدهند پول را چرک کف دست بدانیم. حتی حافظ هم از خدا میخواهد:
خدایا منعمم گردان به درویشی و خرسندی
شاید وقت آن رسیده باشد که پول و ثروت را هم مثل همهٔ ابزارهای دیگر ببینیم. ابزار به خودی خود، نه خوب است نه بد.
دقیقا خیلی خب گفتی
ابزار خیلی مهمه که دست چه کسی باشه و چه استفاده ای بشه
از یک نفر شنیدم که می گفت تایتانیک بدترین فیلم تاریخ هست، چون می خواست پولدارها رو بد جلوه بده
سایدبار کشویی
درباره من
حمید طهماسبی هستم.
علاقهمند به کارآفرینی و مدیریت
در این سایت سعی می کنم از تجربیات و مشاهدات خودم در مورد کسب و کار و زندگی روزمره بنویسم. (برای خواندن درباره من کامل تر کلیک کنید)
دسته بندی مطالب
آخرین دیدگاه ها
نوشتههای تازه
پربازدید ها
لینک های مفید