سئو چیست

سئو چیست؟ توضیح بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

 

تاریخچه سئو  به دهه ۹۰ میلادی و پیدایش موتورهای جستجو برمی‌گردد، قبل از اینکه تعریف سئو چیست را شروع کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که تمامی مدیران کسب و کارها در تلاش هستند که محصولات و خدمات خود را به فروش برسانند.

از طرفی دیگر باید نام وب سایت در صفحه جستجوی گوگل حتما باشد و در این حالت است که کاربرد سئو اهمیت پیدا می‌کند. اگر در ابتدای مسیر اموزش سئو هستید و می‌خواهید بدانید سئو چیست به تعاریف و عباراتی که در ادامه به آن اشاره شده توجه کنید.

 

سئو چیست

 

درباره سئو چیست ویکی پدیا اینطور گفته است: بهینه سازی موتور جستجو (SEO) فرآیند بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت به یک وب سایت یا یک صفحه وب از موتورهای جستجو است.

سئو مخفف چیست؟

سئو یا SEO مخفف (Search Engine Optimization) است. سئو چیست به زبان ساده می‌شود بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو که باعث می شود یک وبسایت رتبه بهتری در گوگل به دست بیاورد و منجر به افزایش بازدید سایت و ترافیک سایت شود.

سئو یک عمل واحد نیست، بلکه مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و استراتژی‌ها برای بهینه سازی سایت است تا یک سایت به صفحه اول گوگل و حتی به رتبه یک گوگل برسد.

سئو رقابتی است که پایانی برای آن نمی‌توان متصور بود. به همین خاطر دانش یک سئوکار و متخصص سئو باید به صورت پیوسته و مداوم با الگوریتم‌های گوگل و تکنیک‌های به روز باشد.

تعریف سئو چیست به عبارت‌های دیگر

بهینه سازی سایت

اهداف سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

بعد از تعریف سئو باید از کاربرد سئو گفت، سئو سایت فوائد بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • برندسازی کردن
  • پیشی گرفتن از رقبا
  • بهتر شدن رتبه الکسا
  • چند برابر کردن فروش
  • دیده شدن در صدر نتایج گوگل
  • بالا بردن ترافیک ارگانیک در سایت
  • هدایت کردن مشتریان هدفمند به سایت

موتور جستجو چیست ؟

موتور جستجو (Search Engine ) یک ابزار است که بر اساس مطالبی که در آن جستجو می شود، با توجه به الگوریتم‌های خاص خودش می‌گردد و اطلاعات را برای نمایش استخراج می‌کند. اگر این جستجو در دنیای اینترنت و وب باشد به آن موتور جستجوی تحت وب می گویند.

انواع موتور جستجو در دنیا وجود دارد مانند گوگل (Google)، یاهو (Yahoo)، بینگ (Bing)، یاندکس (Yandex) و بایدو (Baidu)، البته موتور جستجو ایرانی هم داریم. اما اولین سایتی که تمام کاربران اینترنت به عنوان موتور جستجو می‌شناسند گوگل است، علت آن میزان محبوبیت گوگل است، سهم بازار گوگل در میان موتورهای جستجو انقدر زیاد است که هر جا نامی از موتور جستجو به میان می‌آید، همه فقط گوگل را به عنوان موتور جستجو می‌شناسند.

آمار و ارقام برای شناخت بیشتر فضای اینترنت و موتورهای جستجو

  • تعداد کاربران اینترنت بیش از ۳٫۷ میلیارد نفر هستند. (جمعیت کره زمین در سال ۲۰۱۷،  ۷٫۵ میلیارد است) +
  •  ۹۱% کاربران اینترنت از سرچ استفاده می‌کنند.
  • ۹۳% تعامل انسان‌ها با فضای آنلاین با جستجو در مورتورهای جستجو شروع می‌شود.
  • گوگل به تنهایی ۷۷٫۴۳% سرچ‌ها را به خود اختصاص می‌کنند. +
  • بیش از ۱۸۰ میلیارد سرچ‌ها در ماه توسط موتورهای جستجو انجام می‌شود.
  • ۱۳۵ میلیارد هرگز به صفحه دوم نمی‌روند. +
  • حدود ۶۰% کلیک‌ها فقط بر روی ۳ لینک اول است. +
  • بر لینک اول حدود ۳۰ تا ۳۳% کلیک می‌شود

سهم بازار هر موتور جستجو را در عکس‌های زیر مشاهده می‌کنید، با توجه به عکس‌های زیر می‌شود متوجه شد که چه نبرد سخت و رقابت مهمی بر سر سه جایگاه اول گوگل خواهد بود.

در کل شما تا جزو سه لینک اول نباشید، لذت شیرین حضور در وب را درک نخواهید کرد. راه این لذت قطعا از جاده سئو می‌گذرد.

سئو سایت

افزایش سئو سایت

 

 

 

[مطلب مرتبط : چرا تجارت الکترونیک]

دلیل محبوبیت گوگل چیست؟

گوگل امکانات و خدمات بسیار گسترده‌ای به صورت رایگان در اختیار کاربران خودش قرار می‌دهد، اما این تنها دلیل محبوبیت گوگل نیست، گوگل در تلاش است تا بهترین اطلاعات را در اختیار کابران خودش قرار دهد و پاسخگویی به نیازهای کاربران را از مهمترین اهداف خودش می‌داند.

نظام کاری گوگل یک نظام شایسته سالار است، یعنی گوگل سایتی را در رتبه‌های بالاتر نشان می‌دهد که نیازهای کاربرای را رفع کند و از دید کاربران کارآیی بهتری داشته باشد.

نحوه عملکرد موتور جستجو

موتورهای جستجو مانند گوگل، لینک ­ها را دنبال می­ کنند، آن­ها لینک ­ها را از یک صفحه وبسایت به صفحه وبسایت دیگر توسط ربات‌های خود دنبال می­کنند، این ربات‌ها در واقع برنامه‌های کامپیوتری هستند که از سایتی به سایت دیگر می‌روند و اطلاعات مربوط به صفحات مختلف را جمع‌آوری می کنند که به صورت کلی شامل چهار مرحله می باشند.

 

تعریف سئو

مرحله اول: خزش (Crawling)

خزش فرآیندی است که موتور جستجو بوسیله ربات خرنده گوگل (crawler)  به صفحات وبسایت‌ها مراجعه می‌کند تا محتواهای جدید و بروز رسانی شده را جمع آوری کند.

ربات‌های گوگل از چند صفحه کار خود را شروع می‌کنند، سپس با دنبال کردن لینک‌هایی که در آن صفحات قرار دارند به صفحات جدید می‌روند و محتواهای جدید را کشف می‌کنند و به پایگاه داده خود اضافه می‌کنند. در واقع به عمل پیمایش صفحات وب توسط وتورهای جستجورگر خزش می‌گویند.

مرحله دوم: فهرست کردن (Indexing)

خزنده ­ها لینک‌های سایت شما را دنبال می­کنند. آن ها در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته در حال گشت و گذار در فضای اینترنت هستند و HTML صفحات را در دیتابیس­ های غول پیکر خود ذخیره می­کنند، به این عمل ایندکس کردن می­ گویند.

این ایندکس­ ها به محض اینکه گوگل مطلب جدید یا ویرایش شده­ای را در وبسایت شما ببیند به ­روز می ­شود. میزان رفت و آمد گوگل به سایت شما، براساس ترافیک سایت و مقدار تغییراتی است که در سایت ایجاد می­کنید.

اولین دلیل اینکه گوگل متوجه وجود سایت شما شود، داشتن لینک در سایت دیگر است که ایندکس شده باشد. دنبال کردن این لینک­ ها اولین سرنخ برای خزنده ­های گوگل و ذخیره ­ی ایندکس شما می­ باشند.

مرحله سوم: رتبه بندی صفحات (Ranking)

وقتی کاربران جستجویی را انجام می‌دهند، موتور جستجو پایگاه داده خود را می‌گردد تا محتواهایی که به جستجوی کاربر مرتبط است را نمایش دهد، این نمایش دادن بر اساس مرتبط بودن به نیاز کاربر را رتبه بندی می‌گویند.

در واقع هر چه یک وبسایت رتبه بالاتری داشته باشد یعنی گوگل محتوای آن را مرتبط تر می‌داند، گوگل برای این رتبه‌بندی از الگوریتم‌های خاص خودش استفاده می‌کند که هر چندوقت آنها را بروزرسانی می‌کند.

مرحله چهارم: نمایش نتایج به کاربر

پس از گذراندن سه مرحله قبل، حال گوگل مرتبط‌ترین و مفیدترین مطالب را با توجه به کلیدواژه جستجو شده توسط کاربر نمایش می‌دهد.

serp در سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

صفحه نتایج موتورهای جستجو (Search Engine Results Page) یا به اختصارSERP ، صفحه‌ای است که نتایج جستجوی شما در آن نشان داده می‌شود. صفحه نتایج گوگل معمولاً ۱۰ نتیجه را که به میزان بیشتری با کلمه ­ی جستجو شده منطبق باشد، نشان می‌دهد.

هر چه سایتی در SERP بالاتر باشد، به این معنی است که از نظر گوگل، برای آن کلمه کلیدی جستجو شده، سایت رتبه بهتر و مطالب مرتبط تری دارد.به این نتایج، نتایج ارگانیک (Organic Search) می­ گوییم.

اکثر اوقات بالای این ۱۰ لینک (نتایج ارگانیک)، دو یا سه لینک پولی (paid links) دیده می‌شود. این لینک­‌ها آگهی تبلیغاتی هستند (گوگل ادوردز)، که صاحبان وبسایت ­­­ها به گوگل هزینه­‌ای را پرداخت می‌کنند تا در صورت سرچ آن اصطلاح یا کلمه ­ی خاص (Term) در لینک­‌های اول نتایج گوگل نمایش داده شوند. هزینه برای این تبلیغات بسیار متفاوت است و بستگی به میزان رقابت بر سر آن سرچ ترم (Search Term)  دارد.

تبلیغات در گوگل ادوردز چیست؟

تبلیغات گوگل یا Google Adwords یعنی تبلیغات در صفحه اول گوگل، شما می‌توانید با دادن آگهی به گوگل ادوردز سایت خود را به لینک‌های اول برسانید. هزینه تبلیغات در گوگل پولی است و هزینه آن بر اساس هر کلیکی که یک سایت دریافت می‌کند از صاحب سایت گرفته می‌شود، به همین علت آن را تبلیغات کلیکی نیز می‌نامند.

لینک‌های تبلیغاتی گوگل در صفحه نتایج جستجوی گوگل، با علامت (Ad) مشخص شده‌اند. عموم کاربران علاقه‌ای به کلیک روی لینک‌های تبلیغاتی ندارند و مستقیم به سراغ لینک‌های بعدی می‌روند، به همین علت خدمات سئو اهمیت پیدا می‌کند و برای اینکه سایت تان برای مشتری ارزش بیشتری داشته باشد و به صورت ارگانیک، در صفحه اول جستجو بیاید باید از اصول سئو به صورت آگاهانه استفاده شود و آنها را پیاده سازی کنید.

تفاوت سئو و گوگل ادوردز

 

تبلیغات در گوگل ادوردز

 

آموزش سئو و انواع سئو

اگر بخواهید آموزش سئو را شروع کنید، باید مهارت‌های خود را در سه بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال که به یکدیگر وابسته هستند توسعه دهید. در واقع انواع سئو را با این دسته‌بندی می‌شناسند.

  • On-page SEO
  • Off-page SEO
  • Technical SEO

 

[لینک مرتبط :سئو چیست pdf]

 

تفاوت سئو داخلی و خارجی

سئو داخلی سئو داخلی On-page SEO

 On Page Seo (سئوی داخلی) فرآیند بهینه سازی محتوای صفحات وب، هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران است، در سئو آن پیج شما روی سایت خودتان کار می‌کنید و به تعبیر سایت Hubspot سئو on page حرفی هست که سایت به موتورهای جستجو می‌زند.

با سئوی داخلی ، شما وب سایتتان را برای کاربران کاربردی‌تر و باارزش‌تر می‌سازید. هرچه وب سایتتان از دید کاربران کارآمدتر و مفیدتر باشد، ترافیک و بازدید بیشتری دریافت خواهید کرد. در ادامه فاکتورهای سئو On-Page برای کسب رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل را توضیح خواهیم داد.

بهینه سازی محتوا بهینه سازی محتوا ( Content Optimization )

تولید محتوا

 

وقتی در نوار جستجو چیزی را تایپ می‌کنید، تمام لینک‌های نمایش داده شده یک محتوا در بستر اینترنت به حساب می‌آیند.

دنیای وب ظرفیت نامحدودی برای تولید محتوا دارد و این ظرفیت تمام نشدنی باعث شده است تا بهترین و بزرگترین منبع اطلاعاتی برای تمام کاربران باشد، با تولید محتوای خاص و مفید می‌توانید رسیدن به صفحه گوگل را تجربه کنید و به همین خاطر است که همیشه می‌گویند محتوا در سئو پادشاه است.

Duplicate Content یا محتوای تکراری در سئو چیست؟

گوگل به محتوایی که مشابه یا کپی آن در سایت های دیگر یا حتی سایت خودتان باشد، امتیاز منفی می دهد. چرا که گوگل متوجه این شباهت یا کپی برداری می شود.

به چنین محتوایی که مشابه یا دقیقاً کپی آن در سایت خودتان یا سایت (های) دیگری وجود دارد،Duplicate Content یا محتوای تکراری گفته می شود. ( می توانید برای تشخیص Duplicate Content خود در سایت تان از ابزار siteliner در ابزارهای سئو استفاده کنید. siteliner یک ابزار تشخیص محتوای کپی است )

تولید محتوای بلند (Long – Form content)

بحث تولید محتوای بلند از زمانی داغ شد که سایت Backlinko  با بررسی یک میلیون سایت و مقایسه عوامل مشابه در لینک ها، به طور میانگین، به عدد ۱۸۹۰ کلمه در مطالب آنها رسیده بود، البته سایت serpIQ  هم چنین بررسی را انجام داد و به عدد ۲۴۵۰ رسید.

منابع مختلفی چنین اعدادی را نقل کرده اند اما ناگفته نماند که تنها تعداد کلمه باعث برتری مقالات طولانی‌تر نشده است و آنچه باعث این برتری شده است به دو عامل مهم بستگی دارد

 

  • غنی بودن پیام در محتوا

زمانی که ما تشخیص دهیم باید بیشتر توضیح دهیم تا بتوانیم منظورمان را برسانیم یا این مطلب ما به قدری زوایا و گوشه های مختلف دارد که برای رساندن منظورمان به صورت کامل، باید در مورد آن بیشتر توضیح دهیم. مثلاً تعدادی مطلب مرتبط، مفید و داده هایی که ممکن است مخاطب به دنبال آن ها بگردد (پیام غنی، نه پیام مهم)

 

  • در نظر گرفتن موضوع و صنعت

برای مثال صبر و زمان کسی که در مورد مسائل مالی مطالعه می کند و کسانی که در مورد گجت ها مطالعه دارند به یک میزان نیست. به همین دلیل موضوع کل سایت و حتی موضوع همان پست بخصوص برای هر مخاطب باید از لحاظ بلندی یا خلاصه بودن در آن دسته بندی که در نمودار زیر می بینید (به صورت پیشنهادی)  قرار بگیرد. عکس زیر از وبلاگ wordstream است.

 

خدمات سئو

 

برای Gadgets ، Web News و Health می توان به ترتیب zoomit.ir ، asriran.com و Hidoctor.ir را در وب فارسی مثال زد. به طور میانگین این سایت ها نیز از نمودار بالا پیروی کرده اند.

در مورد نوع مطلب باید توضیح داد که منظور این است اگر شما در حال تولید صفحه ای برای سایت هستید که قرار است محتوای بنیادی باشد (cornerstone) بحث “محتوای بلند” می تواند در این قسمت مفید باشد. (اولین بار سال ۲۰۰۷ سایت copyblogger  بحث محتوای بنیادی را پیش کشید.

در سال های گذشته آنقدر این بحث مهم شد که سایت copyblogger  در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شش مطلب دیگر را در این زمینه منتشر کرد.) چون در محتوای بنیادی شما باید هرآنچه که نیاز به توضیح اولیه دارد را با لینک، نمودار، شکل، جدول، عکس، فیلم، فایلی برای دانلود و … ذکر کنید، منطقی است که محتوای بنیادی، محتوای بلند باشد. (یعنی اگر به آن جامعیتی که محتوای بنیادی تعریف می شود نباشد، دیگر محتوای بنیادی نیست)

محتواهای بنیادی شاکله های اصلی یک وب سایت هستند. (محتوای بنیادی بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی مهم کسب و کار آنلاین، باید ساخته شود. شما باید براساس مهمترین کلمات کلیدی، محتوای بنیادی خود را بسازید)

با استفاده از محتوای بلند شکل ظاهری صفحه کمی نا متعارف می شود و بهتر است از بلوک های متنی (content blocks) در مدل های Tab و accordion استفاده کنید که نمونه‌ای از آن را از سایت دیجیکالا در عکس زیر می‌بینید.

 

اصول سئو

 

برخی اوقات هم می‌شود یک صفحه آنقدر محتوای بلند و غنی داشته باشد که بتواند تبدیل به یک مرجع خیلی خوب برای آن موضوع خاص شود.

به عنوان نمونه ۲۰۰ Ranking Factors در سایت Backlinko که همین پست یک مرجع برای سئو حساب می شود.

 

[لینک مرتبط: نقطه شروع به تجارت آنلاین ]

 

تحقیق کلمات کلیدی تحقیق کلمات کلیدی

Keyword Research یا تحقیق درباره کلمه کلیدی، فرآیند کشف، تجزیه و تحلیل عبارت‌هایی است که کاربران در گوگل آنها را جستجو می‌کنند، استفاده از کلمات کلیدی مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل برای افزایش سئو سایت است.

استراتژی کلمات کلیدی تنها راه فهمیدن این است که مردم در جستجو‌ی چه چیزی هستند. در واقع کلمه کلیدی باعث می‌شود گوگل کاربران را به سایت شما هدایت کند.

کلمه کلیدی در سئو چیست؟

کلمات کلیدی همان کلمات و عباراتی هستند که کاربر در نوار جستجوی گوگل وارد می‌کند، یا به عبارتی دیگر کلماتی هستند که کاربران اینترنت به دنبال آن می‌گردند.

برای اینکه گوگل مرتبط بودن  محتوای شما را به جستجوی کاربر تشخیص دهد باید باید کلمات کلیدی را هنگام تولید محتوا در متن محتوای خود به کار ببرید تا بهتر بفهمند محتوای شما درباره چه موضوعی است و احتمال این که صفحه شما به مخاطب مورد نظرتان نشان داده شود، بیشتر شود.

نحوه نوشتن کلمات کلیدی برای افزایش سئو سایت

برای افزایش سئو سایت کلمات کلیدی را باید در موارد زیر به کار برد:

  • URL
  • تگ های H1 و H2
  • Meta description
  • Alt text  عکس های موجود در محتوا
  • محتوای صفحه
  • عنوان سئو یا title tag

 

برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب در سئو باید به موارد زیر دقت کنید:

  1. تعداد جستجوی یک کلمه: باید به تعداد جستجوی یک کلمه در گوگل دقت کنید، هر چه تعداد جستجوی یک کلمه بیشتر باشد، مخاطبان سایت شما هم بیشتر خواهد شد.
  2. سختی کلمه کلیدی (keyword difficulty): سختی کلمه کلیدی یعنی رسیدن به نتایج برتر گوگل در این کلمه کلیدی در سئو چقدر دشوار است. درجه سختی کلمه کلیدی در ابزار KWfinder عددی بین 0 تا 100 است. هر چقدر درجه سختی کلمه کلیدی بالاتر باشد گرفتن ربته سخت تر است.
  3. هدف کاربر از جستجو (Search Intent): اگر درک بهتری از هدف و قصد کاربر از جستجوی یک کلمه داشته باشید می توانید بفهمید کاربر به دنبال چیست چون گوگل نیز به دنبال این است که محتوایی مرتبط با جستجوی کاربر نشان دهد. پس خیلی مهم است که محتوایی را تولید کنید که با نیت کاربر همخوانی داشته باشد.
چگالی کلمه کلیدی یا Keyword density چیست ؟

چگالی کلمه کلیدی یا تراکم کلمه کلیدی یعنی درصد تعداد دفعات استفاده از یک کلمه کلیدی نسبت به کل کلمات یک محتوا که توصیه می شود چگالی کلمات کلیدی (keyword-density) در متن، بین ۲ تا ۴ درصد باشد اگرچه قانون و قاعده مشخصی برای این کار وجود ندارد.

مثلاً در یک متن ۵۰۰ کلمه ای، بهتر است بین ۱۰ تا ۲۰ بار کلمه کلیدی به کار برده شود.

Long Tail Keyword یا کلمات کلیدی طولانی و دم دراز در سئو چیست؟

Long Tail Keyword یا کلمه کلیدی دم دراز به کلمات کلیدی می‌گویند که بیش از سه کلمه داشته باشند و معمولا واضح‌تر هستند و رواج کمتری دارند.

عبارت دیگر کلمات کلیدی دم بلند عباراتی بلند‌تر و مشخص‌تر هستند که بازدید کنندگان معمولا زمانی از آن‌ها استفاده می‌کنند که به مرحله خرید نزدیک‌تر باشند. به عنوان مثال، عبارت “قهوه ساز” یک کلمه کلیدی دم کوتاه و عبارت “راهنمای خرید قهوه ساز اسپرسو” یک کلمه کلیدی دم دراز است که واضح‌تر به نیت کاربر اشاره می‌کند.

ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی سئو

ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی رایگان و غیررایگان بسیار زیادی وجود دارند که چند نمونه از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی برای افزایش سئو سایت را در لیست زیر مشاهده می کنید:

  • گوگل سرچ کنسول
  • Answerthepublic
  • گوگل ترندز
  • KWfinder
  • SEMrush
  • Ahref

در عکس زیر نتایج ابزار KWfinder برای کلمه کلیدی مورد نظر «سئو» را می‌بینید.

 

بازاریابی سئو چیست

کلمات کلیدی LSI استفاده از کلمات کلیدی LSI  و تاثیر آن بر سئو سایت

LSI مخفف عبارت (Latent Semantic Indexing) است. کلمات کلیدی هم فامیل (LSI Keyword) به موتورهای جستجو کمک می‌کنند تا کاملا متوجه بشوند که متن شما در مورد چه چیزی صحبت می‌کند.

زمانی که شما در متن خود کلمات: سامسونگ، اپل، مایکروسافت استفاده کرده‌اید، موتورهای جستجو تشخیص می‌دهند که این متن در مورد تکنولوژی است.

یکی از راه‌های تشخیص LSI Keyword قسمت search related پایین صفحه نتایج جستجو گوگل است. به عنوان مثال ما می خواهیم راجع به “شاعر معاصر” مطلبی بنویسیم. “شاعر معاصر” را در گوگل سرچ می کنیم و بعد برای دیدن LSI ها به پایین صفحه مراجعه می‌کنیم.

 

سئو مخفف چیست

عنوان صفحه تگ عنوان (Title Tag)

Title Tag یا عنوان صفحه، همان لینک‌های آبی رنگی هستند که کاربران در صفحه نتایج جستجو می‌بینند، در واقع اولین برخورد کاربران با سایت شما از طریق Title Tag است و از طرفی تگ عنوان به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا بفهمند صفحه شما درباره چه موضوعی است، پس هنگام نوشتن Title Tag باید هم کاربر را در نظر داشت و هم موتورهای جستجو را که بهترین نتیجه حاصل شود.

تایتل تگ در سئو

 

عنوان صفحه (Title Tag) باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • باید دقیق باشد و به طور مختصر محتوای صفحه را توضیح داده باشد
  • پیشنهاد می شود طول Title Tag حدوداً بین ۶۰ تا۷۰ کاراکتر باشد، درست است که گوگل جریمه ای برای Title Tag های طولانی در نظر نمی گیرد ولی چون باید کاربر را هنگام نوشتن عنوان در نظر گرفت، بهتر است در هر حال عنوان طولانی نوشته نشود اگر بیشتر از این مقدار باشد، در صفحه نتایج جستجو، عنوان به طور کامل نشان داده نمی شود و در ادامه آن “…” نشان داده می شود.
  • حاوی کلمات کلیدی باشد
  • تا جایی که امکان دارد ترجیحاً کلمه کلیدی را اول Title Tag به کار ببرید.
  • Title Tag شما عبارت عمومی و کلی نباشد، یعنی آن را برای صفحات مختلف سایت به طور کلی و عمومی انتخاب نکنیم، مثلاً همه صفحات سایت یک Title Tag به صورت پیش فرض نداشته باشند و همچنین همان طور که گفته شد، به کار بردن کلمات کلیدی در Title Tag از این نظر هم اهمیت دارد.
  • استفاده از کلمات ترغیب کننده ای مثل “بهترین”، “جدید”، “لیست”، ” آپدیت 1400”، “با عکس” و یا علامت های [ ] و ( ) عبارت های مشابه احتمال کلیک را افزایش می دهد. در Hubspot به این نتیجه رسیده اند که بر روی عنوان های دارای براکت و پرانتز ۳۸% بیشتر کلیک می شود نسبت به نمونه هایی که براکت و پرانتز ندارند.
  • همراه عنوان های خود کلمات، اعداد و علامت های مناسب به کار ببرید، باعث می شود احتمال کلیک کردن روی لینک شما بالا برود، چون اعداد و علامت ها جلب توجه می کنند، زمانی که ما از اعداد استفاده می کنیم ۳۶% احتمال کلیک افزایش می یابد)

سئوچیست pdf

 

در واقع گوگل کاری به تعداد کاراکتر هایی که در Title Tag یا Meta description به کار می‌رود ندارد، بلکه چارچوبی برای هر نتیجه جستجو به طول ۶۰۰ پیکسل (در دسکتاپ) در نظر می‌گیرد و هر تعداد کاراکتر که بتواند در این چارچوب نشان دهد را در صفحه نتایج جستجو نشان می‌دهد و در غیر این صورت، “…” نشان می دهد.

همچنین بعضی شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک یا نرم افزارهای پیام رسان مثل تلگرام یا اسکایپ هم از Title Tag شما برای عنوان لینکی که به اشتراک گذاشته می‌شود استفاده می‌کنند و اگر از گوگل ادوردز استفاده کنید، Title Tag برای عنوان تبلیغ نیز که در بالا یا پایین صفحه نتایج جستجو نشان داده می شود، توسط گوگل استفاده می‌شود.

گوگل برای عناوین طولانی جریمه ای در نظر نمی‌گیرد، ولی تکرار غیرعادی کلمات کلیدی در سئو به طور غیر‌عادی را متوجه می‌شود و احتمال آن وجود دارد که از این نظر برای صفحه جریمه در نظر بگیرد.

متا دسکریپشن توضیحات متا (Meta Description)

توضیحات متا یا متا دسکریپشن توضیح مختصری در مورد محتوایی است که کاربر در صفحه پیدا خواهد کرد و در صفحه نتایج جستجو گوگل زیر هر لینک نشان داده شده است.

سئو چیست ویکی پدیا

نکاتی درباره Meta Description:

  • اگرچه Meta description تأثیر مستقیمی در بهبود رتبه در صفحه نتایج جستجو گوگل ندارد، ولی گوگل از آن استفاده می کند تا موضوع صفحه را بفهمد و بر روی Click through Rate که به اختصار CTR هم گفته می شود، هم می تواند تأثیر داشته باشد چون اگر Meta description شما بین بقیه نتایج جستجو متمایز باشد، احتمال این که کاربر بر روی لینک صفحه شما کلیک کند بالا می رود.
  • توصیه می شود حداقل یک بار تا حد ممکن در Meta description کلمه کلیدی اصلی نیز استفاده شود. اواخر سال ۲۰۱۷ طول Meta description از حدود ۱۵۵ کاراکتر به ۳۲۰ کاراکتر افزایش یافت.
  • برای انتخاب درست عنوان و توضیحات صفحه در سایت‌های وردپرسی، استفاده از افزونه‌های سئو نظیر یوست و رنک مث امکانات بسیار خوبی را در اختیار شما خواهد گذاشت و بهینه سازی این بخش‌ها را برای شما تسهیل خواهد کرد.

url URL یا آدرس صفحه

URL که مخفف (Uniform Resource Locator) است و به آدرس وب معروف است مکان یک صفحه وب را در دنیای اینترنت مشخص می‌کند.

برای نوشتن URL هر صفحه باید چند نکته را مد نظر داشت:

  • دقت کنید که URL صفحه تا حد ممکن کوتاه باشد.
  • مثل محتوا و Title Tag، بهتر است در URL صفحه  نیز، کلمه کلیدی اصلی مد نظرتان استفاده شود.
  • URL صفحه در سئو باید به گونه ای نوشته شده باشد که برای کاربر خوانا و معنادار باشد و کاربر بتواند بفهمد که از این صفحه چه انتظاری داشته باشد، برای مثال URL ای که به صورت عدد باشد URL مناسبی نیست چون نه گوگل می تواند بفهمد صفحه به کجا می رسد و چه معنی دارد و نه کاربر
  • اگر به هر دلیل تصمیم گرفتید URL یک یا چند صفحه از سایتتان را تغییر دهید (اول این که اگر واقعاً نیازی به این کار نیست) این کار را انجام ندهید ولی در صورتی که URL صفحه را تغییر دادید، باید از طریق ۳۰۱ redirect انتقال دهید.

نمودار پایین مربوط به سایت backlinko است که از تحقیق در مورد یک میلیون سایت به دست آمده است. نمودار پایین نشان می دهد هر چه در صفحه نتایج جستجو، از رتبه یک به رتبه‌های بالاتر می رویم، تعداد کاراکتر های URL نیز افزایش می یابد. پس تا حد ممکن URL خود را کوتاه انتخاب کنید در عین حالی که URL معنادار نیز باشد.

 

سئو چیست به زبان ساده

SSL استفاده از گواهینامه SSL

گواهینامه SSL که مخفف (Secure Sockets Layer) همان HTTP است که به حالت Secure شده درآمده است، این گواهینامه یک لایه امنیتی به اطلاعات رد و بدل شده بین شما و سرور سایت اضافه می‌کند  تا امنیت اطلاعات رد و بدل شده را بالا ببرد. در سال ۲۰۱۴ گوگل اعلام کرد که سایت‌هایی که از پروتکل SSL استفاده می‌کنند رتبه بهتری خواهند گرفت.

 

seo چیست

indexing قابلیت خزیدن و فهرست کردن

ربات گوگل که به آن خزنده وب (Web Crawler) هم می‌گویند دائماً در فضای وب جستجو می‌کند و در صفحات جدید می‌چرخد و رفتار کاربران را مدل‌سازی می‌کند.

خزنده گوگل بوسیله لینک‌ها از یک صفحه به صفحه دیگر می‌رود و اطلاعات را ایندکس می‌کند، بنابراین مهم است که صفحات شما قابل خزیدن و ایندکس شدن توسط گوگل باشد.

یک راه ساده برای اینکه بفهمید سایت شما بوسیله گوگل دیده شده است یا نه، وارد کردن عبارت “site:yourdomain.com” در نوار جستجوی گوگل است. این روش خیلی دقیق نیست، با گوگل سرچ کنسول می‌توانید بررسی دقیق‌تری از صفحات ایندکس شده داشته باشید.

دلایل ایندکس نشدن بعضی صفحات توسط گوگل

دلایل ایندکس نشدن صفحات زیاد است، اما در ادامه به برخی از عواملی که باعث می‌شوند بعضی صفحات ایندکس نشوند اشاره خواهیم کرد.

  • صفحه موردنظر یک صفحه جدید است و هنوز توسط خزنده گوگل دیده نشده است.
  • تعداد بکلینک‌ها به سایت شما کم است.
  • ساختار لینک‌های داخلی در سایت مناسب نیست. صفحاتی که فاقد لینک داخلی هستند خیلی دیر ایندکس می‌شوند.
  • با استفاده از تگ No-index در تنظیمات فنی سایت، صفحه‌ای از سایت را از فهرست شدن توسط خزنده‌های گوگل منع کرده‌اید.

multimedia استفاده از عکس ها یا ویدئو های مرتبط (multimedia)

محتوایی که فقط شامل متن باشد، فقط تا جایی می‌تواند مخاطب را در صفحه نگه دارد. استفاده از تصاویر مرتبط، ویدئو، جدول، نمودار، اینفوگرافی و موارد مشابه علاوه بر اینکه به فهم مطلب کمک می کند، می‌تواند زمان ماندگاری کاربر در صفحه را افزایش دهد و همچنین Bounce rate  را کاهش دهد که هر دو باعث می شود گوگل محتوای شما را با ارزش تر در نظر بگیرد و البته مخاطب هم راضی‌تر باشد. بنابراین تاثیر ویدئو و عکس در سئو ‌و بهینه‌سازی وب سایت اهمیت زیادی دارد.

متن جایگزین استفاده از متن جایگزین تصویر (Alt text) برای تصاویر

Alt Text مخفف عبارت (Alternative Text) است و به معنی متن جایگزین تصویر است، خزنده‌های گوگل توانایی فهمیدن مفهوم تصاویر را ندارند و با استفاده از آلت تکست می‌فهمند تصاویر درباره چه موضوعی هستند.

اگر یک عکس بارگذاری نشود، Alt Text  آن تصویر به جای آن عکس نمایش داده می‌شود و تنها تصاویری در قسمت نتایج تصویری گوگل (Images) نشان داده می شوند که Alt text داشته باشند.

نکات مهم در استفاده از متن جایگزین در سئو تصاویر:
  • کوتاه و خلاصه نوشته شود، حداکثر 5 الی 10 کلمه باشد.
  • از استفاده زیادی از کلمه کلیدی پرهیز شود.
  • متن جایگزین باید بامعنی و مفهوم باشد.

 

alt text چیست

آپدیت محتوا آپدیت محتوا و اهمیت بروزرسانی محتوا

بعد از مدتی سعی کنید که صفحات پر بازدید خود را آپدیت محتوا کنید. مثلا مطلبی به ادامه آن بیفزاید یا چیدمان آن صفحه را بهتر کنید. گوگل به این اقدام امتیاز بالایی می دهد. حدود چند روز پیش ما ۱۵ صفحه پر بازدید سایت مرکزش را آپدیت محتوا کردیم و بعد Search Console  را  چک کردیم و متوجه شدیم  CTR آن کوئری ها برای هر صفحه دو برابر شده اند.

از طرف دیگر ،  برای برخی از صفحات و محتوا ها ممکن است آپدیت حتی به ضرر رتبه آن محتوا در نتایج گوگل شود. بنابراین  آپدیت بودن محتوا اگرچه مهم است اما همیشه الزاما نتایج مثبت ممکن است نداشته باشد. تشخیص این آپدیت کردن یا نکردن محتوا هم نیازمند تجربه و هم صرف وقت جهت track کردن مداوم محتواست.

اهمیت آپدیت محتوا در سئو سایت و میزان ایندکس صفحات

بحث آپدیت محتوا در پویا بودن و زنده بودن یک سایت بسیار مهم است. شما بهتر است هفته ای حداقل ۳ الی ۴ بار  سایت را  آپدیت کنید. در نظر داشته باشید که اضافه کردن عکس، مقاله، صفحه ، ویرایش پست های قبلی و کامنت گذاری نیز جزء آپدیت حساب می شوند. ( پس سعی کنید مقاله ای بگذارید که جذاب باشد و مخاطب برای آن کامنت بگذارد. )

آنقدر این مسئله به روز شدن سایت مهم است که بعضی از سایت ها در کنار تمام مطالبشان از اخبار نیز استفاده می کنند. اخبار به دلیل ماهیت قابل منتشر بودن در هر لحظه و همچنین تعداد بالای آن، بسیار به آپدیت بودن سایت کمک می کند.

زمانی که می گوییم میزان ایندکس صفحات برای گوگل مهم است، منظورمان میزان صفحات ایندکسی که محتوای با کیفیت داشته باشد.

برخی افراد برای اینکه سایت را همیشه به روز نگه دارند از روش های سئو کلاه سیاه استفاده می کنند و میزان ایندکس خود را با استفاده از RSS افزایش می دهند.

ساختار سایت ساختار وبسایت و لینک‌های داخلی

کاربران عاشق محتوا‌هایی هستند که به خوبی طبقه بندی شده باشند. گوگل هم وبسایت هایی که ساختار شفاف و واضحی دارند را راحت تر crawl می کند (منظور از crawl  وبسایت، حرکت از یک صفحه به صفحه‌ای دیگر در یک وبسایت است.

هر‌چه این جابجایی سهل‌تر و آسان‌تر باشد، گفته می‌شود که وبسایت کراول crawl خوبی دارد) طراحی ساختار کلی سایت از اولین اقداماتی است که باید قبل از ساخت یک وبسایت انجام داد،

ساختار کلی وبسایت یعنی شما صفحات وبسایت خود را چگونه سازماندهی کنید و نحوه لینک‌های داخلی در صفحات به چه شکل باشد.

برای درک بهتر این موضوع وبسایت خود را همانند یک هرم در نظر بگیرید که در بالای آن صفحه اصلی سایت قرار دارد و سایر صفحات بصورت سلسله مراتبی بسته به اهمیت، در زیر آن قرار خواهند گرفت.

Hierarchical Structure یا ساختار سلسله مراتبی مثل روابط خانوادگی است. یک صفحه می‌تواند والد، فرزند، برادر یا خواهر داشته باشد.

 

ساختار سایت در سئو

لینک سازی داخلی یا لینک داخلی چیست؟

منظور از لینک داخلی در سئو سایت، لینکی است که در یک صفحه از سایت قرار می‌دهید و از آن به یک صفحه دیگر در همان سایت ارجاع می‌دهید.

با لینک‌های داخلی صفحات فرزند مشخص می شوند. لینک های داخلی یک سایت، صفحات سایت را به یکدیگر متصل می‌کند و باعث یکپارچگی و اتصال سایت به یکدیگر می‌شوند.

اهداف لینک سازی داخلی در سئو
  1. لینک داخلی به کاربر کمک می کند صفحات مورد نیاز خود را در سایت راحت تر پیدا کند.
  2. معماری و سلسله مراتب صفحات سایت را مشخص می کند. توصیه می شود ساختار سایت مشابه یک هرم باشد.
  3. Page Authority و ارزش صفحات را در سایت پخش می کند. مثلاً اگر صفحه اول سایت بیشترین PA را داشته باشد، با لینک دادن به صفحات دیگر سایت که برای شما مهم است، می توانید به بهبود رتبه آن صفحه نیز کمک کنید. (سعی کنید در هر مطلب ۲ الی ۵ تا لینک به مطالب قدیمی سایت خودتان داشته باشید. صفحاتی که شما می خواهید رتبه آن ها در گوگل افزایش پیدا کند را هدف لینک های داخلی قرار دهید.)
  4. استفاده از Anchor Text مرتبط و مناسب نیز برای لینک‌های داخلی مهم است ولی تأثیر آن به اندازه Anchor Text هایی که برای بک لینک‌ها استفاده می‌شود نیست. یعنی استفاده از Anchor Text بیشتر در بحث بک لینک و Off page SEO اهمیت زیادی پیدا می‌کند.
External Links

لینک های خارجی، لینک هایی هستند که از یک سایت به سایت دیگری داده می شوند. در این جا در مورد لینک خارجی صحبت می کنیم که از سایت خودمان به سایت دیگری می دهیم. Anchor text در لینک های خارجی اهمیت بالایی دارد و باید به نحوی انتخاب شوند که به صفحه لینک مرتبط باشند و همچنین، کاربر نیز با خواندن Anchor text متوجه شود که اگر روی لینک کلیک کند، به کجا هدایت می شود.

در هر مطلبتان سعی کنید ۲ الی ۵ تا لینک خارجی به سایت های معتبر داشته باشید. (یعنی به سایت های دیگر لینک دهید). Case study

 

 

 لینک داخلی

ریسپانسیو سازگاری با موبایل

اکثر جستجوها در تلفن‌های همراه صورت می‌گیرد، گوگل در سال 2019 اعلام کرد که برای ایندکس کردن سایت‌ها، ربات گوگل نسخه موبایل سایت را اولویت قرار می‌دهد و این موضوع اهمیت داشتن نسخه سازگار با موبایل را نشان داد.

برای بررسی سازگاری یک سایت با موبایل، می‌توانید از گوگل سرچ کنسول در قسمت mobile usability سرعت سایت را بررسی کنید، البته می‌توانید از ابزار تست سازگاری با موبایل سایت با عنوان Mobile Friendly Testing Tool که توسط گوگل به صورت رایگان ارائه شده است، استفاده کنید.

بررسی سازگاری با موبایل سایت خدمت از ما با ابزار مخصوص گوگل را در زیر مشاهده می کنید، در صورتی که سایت شما با موبایل سازگار باشد پیام Page is mobile friendly را نشان می دهد.

 

سازگاری با موبایل

نکات مهم سازگاری با موبایل در اصول سئو سایت:
  • واکنش‌گرا بودن یا نمایش درست سایت در نسخه موبایل
  • دسترسی راحت به منو در نسخه موبایل
  • بهینه سازی تصاویر
  • استفاده از فونت مناسب و خوانا بودن متن محتوا

h1 h2 استفاده از تگ‌های هدینگ (Heading Tags)

Heading Tags یا Header Tags یا تگ‌های عنوان، تگ‌های HTML هستند که برای بخش بندی متن از آن‌ها استفاده می‌کنند، به منظور شناسایی عنوان‌ها و زیرعنوان‌های موجود در محتوای صفحات (H1 تا H6) استفاده می‌شوند.

استفاده از تگ H1 و H2 (یا حتی تا H6) به بهبود رتبه سایت در SERP کمک می کند. اگر با وردپرس کار می کنید و از پلاگین yoast استفاده می کنید عنوان پست را به طور پیش فرض تگ H1 قرار می‌دهد. تگ های H2 تا H6 را می‌توان در متن پست استفاده کرد. بهتر است هر متنی که از این تگ استفاده می‌کند، کلمه کلیدی اصلی به کار رفته باشد.

انجام این کار برای خواننده نیز مفید است زیرا قسمت بندی صفحه با استفاده از تگ های H2 و H3 مشخص می شود.

تگ H1 در هر صفحه باید فقط یکبار استفاده شود.

تگ‌های هدینگ

Time On Page مدت زمان ماندگاری کاربر (Dwell time)

مدت زمان ماندگاری کاربر در صفحه (time on page) یا dwell time  اشاره به مدت زمانی دارد که کاربر بازدید کننده از طریق SERP  وارد سایت شما شده است، این زمان تا وقتی که کاربر دکمه برگشت مرورگر را نزده باشد برای سایت محاسبه خواهد شد .

با وجود اینکه گوگل بطور رسمی اعلام نکرده است که Dwell Time معیاری در رتبه بندی سئو حساب می‌شود، اما گوگل برای تجربه کاربر ارزش ویژه‌ای قائل است و Dwell Time معیار مهمی در تعیین آن است که کاربران در استفاده از یک صفحه چقدر رضایت دارند.

روش‌های افرایش زمان ماندگاری کاربر در سایت

  • تولید محتوای یونیک و مفید
  • بالا بردن سرعت سایت
  • لینک های داخلی مناسب
  • آپدیت و بروز رسانی محتوا

sitemap استفاده از نقشه سایت ( Sitemap )

Sitemap یا نقشه سایت، نقشه‌ای از سایت است که به ربات‌های گوگل در پیدا‌کردن، کرال کردن و ایندکس کردن تمام محتوا‌ی موجود در سایت کمک می‌کند. نقشه سایت یک فایل با فرمت XML است که  با  URLهای صفحات یک سایت پر شده و مانند آرشیوی از تمام صفحات و محتویات سایت است که به گوگل می گوید کدام صفحات سایت مهم تر هستند.

ثبت نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول یکی از اقدامات ضروری برای سئو سایت است، همچنین می‌توانید لینک نقشه سایت را در قسمت فوتر سایت قرار دهید.

نقشه سایت

sitemap سرعت سایت (Site Speed)

گوگل رسماً در سال ۲۰۱۰ اعلام کرد سرعت سایت را جزء عواملی در نظر می گیرد که در رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو تأثیر دارد. سایت Backlinko میانگین سرعت لود یک میلیون سایت را بررسی کرده است و نتیجه این بوده که همبستگی بین رتبه بهتر سایت و سرعت بالاتر سایت وجود دارد. به این معنی که سایت هایی که سرعت بالایی داشته اند، از نظر رتبه در صفحه نتایج گوگل نیز به نسبت رتبه بالایی داشته اند پس اهمیت این موضوع در سئو و بهینه سازی سایت کاملا پیداست.

چون مصرف موبایل در جهان رو به افزایش است و موبایل ها نمی توانند هنوز با سرعت بالا پردازش کنند، گوگل به وب مستران کم کم فشار وارد می کند تا نسخه موبایل خود را هم درست کنند. اقدام اخیر گوگل در June 2017 این بود که سایت testmysite.withgoogle.com که سرعت دسکتاپ و موبایل را می سنجید، از آن تاریخ به بعد فقط به موبایل اهمیت می دهد.

  • یکی از بهترین راه حل ها داشتن یک سرویس هاست خوب برای میزبانی سایت است (ترجیحا محلی)

حتی اگر گوگل نیز اهمیتی به سرعت سایت نمی داد، استفاده از سایتی که سرعت بالاتری دارد برای کاربران نیز راحت تر است و احتمال این که صفحات بیشتری را باز کنند بالا می رود.

 

off page seoسئو خارجی (Off-page SEO)

Off Page Seo (سئوی خارجی) به همه کارهایی که خارج از سایت انجام می گیرد تا بر روی رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو گوگل تأثیر بگذارد گفته می شود

به تعبیر سایت Hubspot سئو off page حرفی هست که سایت های دیگر در مورد سایت شما می زنند. همه کارهایی که در سئو آف پیج انجام می شود اساساً مربوط به Link building یا لینک سازی است. در ادامه فاکتورهای سئو Off-Page برای کسب رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل را توضیح خواهیم داد.

 

اهداف سئو چیست

backlinkبک لینک (Backlink

بک لینک‌ یک فاکتور مهم در رتبه بندی سایت است، موتورهای جستجوگر از تعداد لینک­های متصل شده به سایت­ ها(بک لینک)، برای تعیین میزان اهمیت آن سایت استفاده می ­کنند. لینک­ های داخلی (از سایت خودمان) و هم لینک ­های خارجی( از سایت­ های دیگر) به گوگل در رتبه­ بندی سایت کمک می­ کنند.

برخی لینک­ ها خیلی مهمتر از بقیه هستند: لینک از سایت ­هایی که خودشان دارای لینک­ های بسیار زیادی از سایت ­های دیگر هستند، به طور کلی خیلی مهم تر از لینک ­هایی هستند که از سایت­ های کوچک با لینک­ های خارجی کم هستند.

در نتیجه، بک لینک گرفتن از سایت­ هایی که خودشان بک لینک­های زیادی دارند، بسیار با ارزشتر از بک لینک گرفتن از سایت­هایی است که بک لینک کم دارند.

 

خرید بکلینک در سئو

 

برای ایجاد بک لینک نباید از روش‌های کلاه سیاه برای اینکار استفاده کرد. خرید بک لینک یکی از روش‌های کلاه سیاه سئو است که در خدمات سئو نیز ارائه می‌شود و ممکن است منجر به جریمه شدن سایت توسط گوگل و حذف آن از نتایج گوگل شود.

منظور از Backlink همان Inbound link است که بهتر است در متن باشد و follow و حتماً دائمی.

انواع لینک و بک لینک
  1. Outbound Link:به لینکی که از داخل متن سایت ما به سایت دیگر داده شود.
  2. Inbound Link: به لینکی که در داخل متن باشد و از سایت دیگر به سایت ما ارجاع بدهد.
  3. Backlink: هر نوع لینکی ( Follow و NoFollow، چه در قسمت پیوند ها، کامنت ها و هر جای سایت) به سایت ما داده شود، بک لینک برای سایت ما می باشد.
  4. External Link: هر نوع لینکی ( Follow و NoFollow، چه در قسمت پیوند ها، کامنت ها و هر جای سایت) که از سایت ما داده شود.
  5. Internal Link: هر لینکی که کاربر را به صفحات دیگر سایت خودمان ارجاع دهد.
  6. Forlink: همان External link است که از سایت خودمان به سایت دیگری می دهیم.

 

انواع لینک

توضیجات کوتاه:

  • Inbound Link ≠ Outbound link (دقیقا در معنا مخالف هم دیگر هستند)
  • External Link ≠ Internal Link (دقیقا در معنا مخالف هم دیگر هستند)
  • همانطور که در شکل می بینید Backlink کلی تر از Inbound Link و External Link کلی تر از Outbound Link می باشد.

 

در این جدول تمام این اصطلاحات بر اساس سایت ما زده می شود. به عنوان مثال از سایت ما Outbound link  می دهیم ولی برای سایت ما Backlink می گیریم.

 

قیمت سئو

تفاوت لینک های Follow و  Nofollow

بک لینک هایی که follow هستند هم در اعتبار دهی گوگل لحاظ می شوند و هم برندیگ و فروش و رتبه الکسا در پی دارند اما بک لینک هایی که Nofollow هستند فقط در برندینگ و فروش و الکسا تاثیر دارند.

برای مثال فروش هم به شرطی که لینک داده شده، به فروشگاه منتهی شود یا اینکه سایت گیرنده بتواند کسی که وارد سایت می شود را به سمت فروش سوق دهد.

 

پروژه سئو چیست

رپورتاژ رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی ای که در اینجا ما در موردش صحبت می کنیم، همان رپورتاژ در فضای وب است که در اکثر مواقع متن است

در این قسمت به دلیل اینکه هزینه هم پرداخت می کنید بیش از همیشه به “هم موضوع بودن” سایت آگهی گیرنده با سایت خودتان اهمیت بدهید.

رپورتاژ آگهی را هم دقیقا بیشتر برای گرفتن Inbound link ، برندینگ (اگر سایتی که رپورتاژ آگهی می گیرد خودش پربازدید باشد) و فروش (اگر سایتی که رپورتاژ آگهی می گیرد روی مخاطبان نفوذ داشته باشد) و بهبود رتبه الکسا استفاده می کنند.

قبل از دادن رپورتاژ آگهی حتما هدف خود را از این کار مشخص کنید (به نظر من اگر هدفی به جز بک لینک معتبر دارید می توانید خیلی کارهای دیگر انجام دهید با هزینه‌های پایین‌تر) و برای این موضوع حتما به PA, DA, MOZRank دقت کنید.

حتما رپورتاژ های دائمی را فقط قبول کنید نه شش ماهه و یک ساله و لینک Follow باشند.

فوائد رپورتاژ آگهی در خدمات سئو
  1. اگر سایتی که به آن رپورتاژ می دهید خیلی نزد مخاطبان خود اعتبار داشته باشد. فروش، برندینگ، بهبود رنک الکسا را در پی دارد. اما من تا به حال همچین وبسایتی را در وب فارسی ندیده ام و اگر باشد رپورتاژ آگهی قبول نمی کنند.
  2. بهترین نوع Inbound Link گرفتن همین رپورتاژ است و همانطور که گفتم Inbound Link بهترین نوع بک لینک است.(اگر نگویم تنها راه، چون در وب فارسی کسی عادت به نوشتن منبع ندارد که بخواهد نام شما را حتی اگر مطلب را از سایت شما برداشته باشد بنویسد)
  3. یکدفعه به چند سایت رپورتاژ ندهید مثلا این کار را ماهی یکبار یا دو هفته ای یکبار انجام دهید.

سئو خارج از سایت پست مهمان

پست مهمان به پستی گفته می شود که اورجینال باشد (از جایی کپی نشده باشد) ما این را در سایت مقصد قرار می‌دهیم و در آن لینک به سایت خودمان می‌گذاریم.

این کار به صورت رایگان توسط سایت مقصد انجام می شود. نفعی هم که برای سایت مقصد دارد این است که یک محتوای اورجینال و ناب را به صورت رایگان به دست آورده. (گوگل به محتوای اورجینال خیلی اهمیت می دهد). حالا کافی است شما پست مهمان را سرچ بزنید. خیلی از سایت ها در مورد آن نوشته اند و می گویند که پست مهمان هم با آغوش باز قبول می کنند.

social signal شبکه های اجتماعی

یکی از بهترین بک لینک های Nofollow همین شبکه های اجتماعی هستند. مهمترین آن ها فیس بوک، توییتر و گوگل پلاس است. اما برای اهداف خاص تر می توانید از آپارات و یوتیوب و اینستاگرام هم استفاده کنید. اما بیشترین تاثیر برای سئو را همان سه تای اول دارند.

فروم و انجمن فروم‌ها و انجمن‌ها

داشتن انجمن برای سایت (بسته به موضوع سایتتان. گاهی اوقات موضوع به گونه ای است که به راحتی نمی شود برای آن در سایت خودمان انجمن بزنیم) و شرکت در انجمن های مربوط به موضوع سایتتان تاثیر بسیار خوبی دارد.(سایت های بزرگ انجمن راجع به هر موضوعی دارند)

سئو خارجیتبادل لینک

می‌توانید با سایت هایی که هم موضوع با شما هستند(یعنی رقبایتان) تبادل لینک کنید. البته تبادل لینک زمانی فایده دارد که سایت مورد نظر، بهتر از سایت ما باشد و اگرچه اگر آن سایت به سایت ما لینک بدهد، ضرر چندانی لزوماً متحمل نمی شود، ولی در عین حال دلیلی هم ندارد خودش را به دردسر بیندازد.

البته تبادل لینک زمانی فایده دارد که سایت مورد نظر، از سایت ما بهتر باشد و تبادل لینک با ما ممکن است برای اون ضرر داشته باشد، پس احتمالاً با ما تبادل لینک انجام نمی‌دهد.

ppcتبلیغات کلیکی (PPC)

تبلیغات PPC (Pay Per Click) یعنی پرداخت به ازای هر کلیک، در واقع نوعی تبلیغات است که پرداخت بر اساس مدت زمان تبلیغ  مشخص نمی‌‌‌شود و بازه زمانی که تبلیغ شما وجود دارد می‌‌تواند نامحدود باشد.

شما بابت هر کلیکی که کاربر روی تبلیغ شما می‌کند هزینه پرداخت می‌‌کنید. نمونه‌‌‌های ایرانی تبلیغات کلیکی صباویژن و کلیک یاب هستند که شما به ازای هر کلیک پول پرداخت می‌‌‌کنید و قوی‌‌‌ترین تبلیغات کلیکی در دنیا سایت Adwords است که برای گوگل کار می‌کند.برای مطالعه بیشتر می‌توانید “SEM چیست و فرق PPC و CPC” مطالعه کنید.

pbnشبکه‌ای از وبسایت‌ها (PBN)

PBN  مخفف عبارت Private Blog Network است و شبکه‌ای از وبسایت‌های معتبر است که برای لینک سازی به منظور گرفتن رتبه‌های بالا‌تر برای وبسایت هدف، از آن استفاده می‌شود. در واقع یک شخص شبکه‌ای از سایت‌های معتبری که رتبه‌های خوبی در گوگل دارند، معتبر بوجود می‌آورد. سپس برای اینکه سایت اصلی خود را در گوگل بیاورد، کافیست تا از هر‌ کدام از سایت‌های شبکه PBN به سایت موردنظرش بک لینک بدهد.

 

 

بهینه سازی موتور جستجو

 

دایرکتوری ها ثبت لینک در دایرکتوری ها

این تکنیک سئو خارجی در گذشته بازدهی داشته و الان دیگر منسوخ شده است. در ایران هم سایت‌های زیادی هستند که در ازای دریافت وجه، لینک شما را در سایت قرار می دهند. نه این کار را با سایت های خارجی و نه با سایت های ایرانی انجام دهید. سایت های ایرانی که جایگاه خاصی ندارند و سایت های خارجی معتبر هم قبول نمی کنند و آن‌هایی که قبول می کنند، باعث می‌شوند که اسپمرها از آن جا شما را پیدا کنند و برایتان دردسر‌ساز شوند.

لینک بیلدینگ لینک بیلدینگ کلاه خاکستری

در سرویس دهنده های وبلاگ، وبلاگ بسازید و خلاصه مطالب سایتتان را با لینک در آن ها بگذارید. (تاثیرش بیش تر از آن چیزی است که در ذهن بگنجد) – این یکی در واقع جزو Off-Page SEO  نبود و صرفا تجربه نگارنده است، در ادامه درباره سئو کلاه خاکستری توضیح خواهیم داد.

انواع سئو بر اساس دسته بندی دیگر

سه دسته بندی دیگر برای سئو وجود دارد که در زیر به توضیح آن می‌پردازیم.

 

سئوکلاه سیاه و کلاه سفید

seo black hat سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO)

سئو کلاه سیاه یعنی بهره از روش‌هایی برای فریب دادن موتورهای جستجو و به دست آوردن پوزیشن‌های بهتر در SERP. این روش‌ها, امروزه منسوخ شده‌اند و گوگل آگاهی کاملی بر آن‌ها دارد. در صورت بهره از روش های سئو کلاه سیاه, گوگل وبسایت شما را پنالی خواهد کرد (اسپم شدن سایت در گوگل)  و شاهد افت ترافیک خود خواهید بود.

سئو کلاه سیاه چیست یکی از سوالاتی است که هر فرد سئوکاری باید از آن آگاه شود و به روش‌های متفاوت سئو کلاه سیاه اشراف بدارد.

آموزش سئو کلاه سیاه یکی از مهلک‌ترین کارهایی است که یک فرد می‌تواند انجام دهد. با آموزش سئو کلاه سیاه, در عمل فرد مقابل به روش‌هایی رو می‌آورد که شاید در کوتاه مدت موجب افزایش موردی مانند ترافیک وبسایت شود؛ اما در بلندمدت سئو کلاه سیاه, مانند انگلی بر تن وبسایت می‌شود و آن را فلج می‌کند.

تکنیک‌های سئو کلاه سیاه

  • مخفی نمودن متن (برای افزایش هر چه بیشتر چگالی کلمات کلیدی مدنظر)
  • لینک فارم یا مزرعه لینک (ایجاد تعداد بسیار زیادی بکلینک مصنوعی)
  • PNB یا (Private Network Blog ) ساخت چندین وبسایت و بکلینک گرفتن از آن‌ها
  • خرید بک لینک
  • Keyword Stuffing
  • استفاده از محتوای کپی (Duplicate Content)
  • Cloaking
  • انتشار محتوا‌ی بی‌کیفیت
  • استفاده از ریدایرکت‌های گمراه کننده
  • ایجاد کامنت‌های اسپم
  • استفاده از مزرعه لینک(Link Farm)

[برای مطالعه بیشتر: بکلینک یا لینک بیلدینگ و نحوه ساختن آن ها ]

سئو کلاه سفیدسئو کلاه سفید (White Hat SEO)

سئو کلاه سفید اشاره به روش‌های سئو قانونی و سازگار با خطوط راهنمای گوگل برای وبسمتران دارد، در این روز شاید روند رشد ترافیک‌مان به مانند روش های سئو کلاه سیاه افزایش نیابد, اما پایدار و مستمر خواهد بود.

از اصلی‌ترین تفاوت‌های سئو کلاه سفید و سیاه, پذیرفته شده بودن تکنیک های سئو کلاه سفید توسط گوگل است.

مانند سئو کلاه سیاه, نمی‌توان روش های سئو کلاه سفید را نام برد. در واقع هر آنچه در سئو کلاه سیاه است را انجام ندهیم, در دسته روش های سئو کلاه سفید قرار می‌گیرد. البته گوگل بی‌نقص نیست و اگر از روش‌هایی بهره می‌بریم که گوگل متوجه کلاه سیاه بودن آن‌ها نشده است, دیر یا زود متوجه می‌شود و اسپم شدن سایت‌مان را به همراه خواهد داشت.

سئو کلاه خاکستری سئو کلاه خاکستری (Grey Hat SEO)

در این میان, برخی روش‌ها هستند که نه سیاه هستند و نه سفید. بلکه اگر به شکلی درست از آن‌ها بهره برده شود, می‌توانند عاملی برای افزایش ترافیک وبسایت‌مان شوند.

یکی از این موارد, بکلینک گیری است. یکی از روش‌های شناخت گوگل از وجود وبسایت شما, بکلینک‌هایی است که دیگر وبسایت‌ها به شما می‌دهند. طبیعی است در شروع کار, از وبسایتی بکلینک دریافت نکنید, به همین دلیل با ساخت چند بکلینک به شکلی طبیعی, می‌توانید گوگل را از وجود وبسایت خودتان آگاه کنید. توجه بدارید که به صورت “طبیعی” و نه ساخت ده‌ها بکلینک.

برای مطالعه و کسب دانش عمیق‌تر در این مورد, می‌توانید این پست Search Engine Journal را مطالعه کنید.

اصطلاحات رایج در زمینه سئو

آنچه در ادامه مطلالعه خواهید نمود, اصلاحات رایج در سئو است. در صورت تمایل به مطالعه اصلاحات تخصصی سئو, می‌توانید پست Forty Essential SEO Terms Marketers Should Know از Hubspot را مطالعه کنید

SEM یا بازاریابی سئو چیست؟

بازاریابی موتورهای جستجو (Search Engine Marketing) یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که برای افزایش بازدید سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو یا همان (SERP) استفاده می شود.

لینک UGC چیست؟

UGC یا User Generated Content به معنای محتوایی است که توسط کاربر تولیده شده است. استفاده از خصیصه “rel=”ugc در کد html یک لینک به خزنده گوگل اطلاع می‌دهد که این لینک توسط کاربر سایت تولید شده است.

لینک اسپانسر چیست؟

از خصیصه “rel=”sponsored برای لینک‌های حمایت شده است که یک تبلیغ پولی است که در قالب یک نتیجه با رتبه بالا در موتور جستجو ارائه می شود.

Social Signal چیست؟

سوشال سیگنال‌ها یا سیگنال های اجتماعی عبارتند از لایک ها، اشتراک گذاری ها و بازدیدهای پست های رسانه های اجتماعی. این لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و بازدیدهای اجتماعی به موتورهای جستجو و دنبال‌کنندگان رسانه‌های اجتماعی شما نشان می‌دهد که محتوای شما مفید و مرتبط بوده است.

Organic Traffic  یا ترافیک ارگانیک چیست؟

Organic Traffic یا ترافیک طبیعی اصطلاحی است که از نتایج طبیعی صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) به دست می آیند و نه از نتایج تبلیغی و پولی.

 Conversion Rate یا نرخ تبدیل چیست؟

Conversion یا نرخ تبدیل زمانی اتفاق می‌افتد که یک بازدید کننده عمل مورد نظر یا همان هدف صفحه را انجام می دهد.به عبارتی دیگر درصد کسانی که فعالیت آنها در سایت، بعد از بازدید از سایت منجر به یک اکشن می شود

سایت‌های مرجع برای دنبال کردن اخبار سئو

بالاخره بعد از پنج سال توانستم  ⭐️ ۱۴ سایت مرجع سئو  ⭐️ را جمع بندی کنم. سایت های فراوانی برای مرجع سئو وجود دارند اما در بین تمام سایت ها، این ها قابل اتکا تر و معتبر تر هستند. همانطور که خودتان هم می دانید سئو علم نیست و حاصل یکسری آزمون – خطا و تجربه است.

معیارهای سنجش سایت ها به عنوان مرجع سئو:

  1. میزان ارجاع مطالب مختلف به این سایت ها در زمینه سئو
  2. میزان اطلاعات مفیدی که براساس تجربه در کار خودم از این سایت ها دریافت کرده ام و از آن ها نتیجه گرفته ام
  3. بررسی طبق معیارهای جدول زیر (به ترتیب رتبه الکسا اولویت بندی شده است)

اخبار سئو

  1. moz
  2. ahrefs
  3. search engine land
  4. neil patel
  5. search engine journal
  6. search engine watch
  7. backlinko
  8. crazyegg
  9. hubspot
  10. seo theory

 

اگر صاحب یک وبسایت هستید قبل از صبحانه این کارها را باید انجام دهید:

  1. چک کردن Google analytics برای بازدید های روز گذشته
  2. چک کردن سایت Gtmetrix ، Woorank (آموزش Woorank و Gtmetrix) و سرعت موبایل گوگل (تغییر IP فراموش نشود)

چند نظر شخصی:

  • سعی کنید یک keyword اول سطر پاراگراف اول داشته باشید، ولی نه به صورتی که مخاطب آزار ببینید. در پاراگراف اول چند بار از Keyword استفاده کنید.(خواهشا کمی، این نکات را رعایت کنید )
  • بعضی از کلمات کلیدی را در متن بولد و ایتالیک کنید
  • در پایان محتوا جمله ای به کار برید که مخاطب  به کامنت گذاشتن ترغیب شود.

 

در این مطلب تعریف سئو (SEO) و بهینه سازی موتور جستجو را گفتیم، مهمترین سوالی که کاربران از خود می‌پرسند آن است که تعریف سئو چیست. سئو مجموعه فعالیت‌هایی است که در طراحی سایت، تعیین استراتژی محتوایی و تولید محتوا انجام می‌دهیم تا جایگاه بهتری در نتایج جستجوی گوگل کسب کرده و بازدیدکننده بیشتری برای سایت جذب کنیم.

سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام می‌گیرد. خدمات سئو یعنی ارتقا سایت شما در صفحه نتایج گوگل و رسیدن به رتبه یک گوگل، البته قیمت سئو و پروژه‌های سئو اگر به صورت اصولی انجام شود بسیار بالا است.

4.8/5 - (349 امتیاز)

سئوکار کیست؟ - مشاور سئو

65 دیدگاه روشن سئو چیست؟ توضیح بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

  • سلام
    ممنون از مقاله خوبتون آقای طهماسبی عزیز
    ما برای خرید رپورتاژ تسمینو رو همیشه استفاده میکنیم شما سایت دیگه ای رو پیشنهاد میدید ؟

  • سلام آقای طهماسبی عزیز
    خیلی ممنون بابت مقاله ارزشمندی که منتشر کردین
    این صفحه یئو چیست لایق لینک ۱ گوگله من تونستم بهترین هاست های کانتنت رو بیارم صفحه اول گوگل همش با توضیحات مفید شما
    ممنونم 🌹

  • با سلام
    کاملترین مطلب که در مورد سئو حواندم.بود.ممنون

  • اقای طهماسبی بسیار محتوای عالی بود. دقیقا چیزی که من به همه یادآور میشوم:
    به موتورهای جستجوگر از این دید نگاه کنید که هدف آنها تنها و تنها آن است که بهترین و مناسب ترین نتایج ممکن را برای سوالات کاربران فراهم نمایند. پس اگر شما می خواهید که در مقابل این موتورهای جستجو به بهترین نتایج دست یابید باید بتوانید پیش بینی کنید که مخاطبان شما به چه نوع محتواهایی نیاز دارند و به دنبال چه مطالبی هستند، سپس آن مطالب را به بهترین شکل برای آنها فراهم نمایید.

    • ممنونم از شما که وقت گذاشتید و مطلب را خواندید
      خوشحالم که برایتان مفید بود
      با نظرتان کاملا موافق هستم، هدف محتوا باید مخاطب باشد نه گوگل

  • حمید جان سلام
    خیلی خیلی ممنونم ازت بابت مطالب مفید و کاملی که منتشر می‌کنی. خیلی یاد می‌گیرم ازت.
    من سعادت داشتم که تو همایش سال ۹۶ متمم از نزدیک ببینمت و این افتخاریه برای من.
    سالم باشی و مثل همیشه موفق.

  • ممنونم از لطفت
    لینک های بد رو خروجی بگیر ببر تو سرچ کنسول disavow کن.
    می دونم یکم به زبان فارسی سخت گفتم اما اجراش از گفتنش خیلی راحت تره

  • پینگ‌بک: امین زندگی تان را پیدا کنید - سایت شخصی حمید طهماسبی ()

  • بسیار جامع و کاربردی

  • مرسی از مطلب خوبتون

  • با عرض سلام
    واقعا ممنون از مطالب و اطلاعات مفیدتون
    فقط اگر امکانش هست بفرمایید چطور می تونیم ایرادات html
    که توسط https://validator.w3.org/ شناسایی میشه دقیق جاها شون پیدا کنم.

  • دمتون گرم این همه اطلاعات خوب. خیلی خوشحالم که سایت شما رو در ارتباط با سئو پیدا کردم. تو سایت متمم هم حتما عضو میشم.

  • فقط خواستم تشکر کنم بابت محتوای ناب و جامعی که در دسترس قرار دادید.
    لازم بود مقداری در مورد سئو بدونم و مطالب شما بسیار مفید و روان بود حتی برای من که با این حوزه اصلا آشنایی نداشتم.
    پایدار باشید.

  • سلام

    لطفا در صورت امکان در مورد “⁣لینک بیلدینگ کلاه خاکستری” بیشتر توضیح بدهید.

    کدام سرویسهای وبلاگ بهتر است؟
    چه تعداد تاثیر حداقلی دارد؟
    و از لحاظ توزیع تعداد به چه شکل باشد بهتر است؟ در یک سرویس چند وبلاگ بهتره و یا در چند سرویس در هر کدام یک وبلاگ؟

    با تشکر

    • سلام علی جان
      من شنیدم blog.ir خوبه. ویرگول هم خوبه
      البته توصیه من این هست توی هر کدومش یکی داشته باشی

  • سلام
    خسته نباشید
    چه جوری اینفو گرافیک بسازم؟سایت خوب در این زمینه میشناسید؟شما خودتتون چه جوری اینفوگرافیک درست میکنید؟

    • سلام هادی جان من اطلاع ندارم
      اما همین الان با یک سرچ ساده به چندین سایت رسیدم
      سرچ گوگل کمک کننده است

  • سلام
    3 سال طول کشید تا به جواب این سوالی که شما پرسیدی رسیدم. چون خیلی برای خودم مهم بود. امروز نظر شخصی من با اطلاعات الانم قاطع میگم مورد یک

  • سلام و خدا قوت
    در مورد نوشتن مطلب برای کلمات کلیدی سوال داشتم از خدمتتون:
    مثلا مطلبی در مورد کلمه کلیدی “داستان انگلیسی” می نویسم، و یک مطلب منتشر میکنم. آیا برای کلمات کلیدی هم خانواده این مثل: “داستان کوتاه انگلیسی”، “داستان به زبان انگلیسی”، “داستان های کوتاه انگلیسی”، “داستان کوتاه انگلیسی ساده” و … هم باید جدا گانه مطلب بنویسم تا رتبه در این ها هم بدست بیارم؟ و سوال مهمتر اگر برای هر کدام مطلب بنویسیم احتمال جریمه شدن توسط گوگل به خاطر مطلب تکراری وجود داره؟ و سوال دیگه اینکه در کلمات کلیدی با خودمون به رقابت نمیفتم؟
    با تشکر

    • سلام علی جان
      در وهله اول عذر خواهی می کنم که دیر جواب شما را دادم
      در مورد وسال شما باید عرض کنم که تمام کلماتی را که فرمودید (به فرض که به عنوان کلمات هم فامیل درست باشند) می بایست در یک مطلب به کار ببرید. چه بهتر که ان مطلب هم بالای 1000 کلمه باشد

  • مطلب بسیار جامع و مفیدی در زمینه سئو و بهینه سازی برای موتورهای جستجو نوشتید.
    امیدوارم هنوز این مطلب ادامه دار باشه و مرتب به روز بشه

  • سلام
    اط مطلبتون خیلی استفاده کردم
    فقط یه سوال
    سایت هایی رو سراغ دارین که با تبادل لینک موافق باشن؟
    قبلا ها پیدا کردن سایت برای تبادل لینک خیلی اسون بود
    ولی الان خیلی خیلی مشکل شده
    اگه سایتی سراغ دارین لطفا بهم ایمیل کنید
    ممنون

    • سلام
      سراغ ندارم
      اما در جریان باشید که تبادل لینک هم دیگر مثل گذشته ارزش ندارد. یعن یپیشنهاد می کنم اصلا انجام ندهید. مشکل شدن پیدا کردن اینگونه سایت ها به دلیل همین است که دیگر فایده ای ندارند.

  • سلام
    خیلی ممنون از آپدیت های منظم این مطلب خوب.
    من در مورد ایندکس شدن صفحات سایت سوال دارم. بعضی از صفحات سایت من در سرچ کنسول (در گزارش Index Coverage) جزو صفحات Excluded هستند ولی در SERP نمایش داده میشوند. شما می‌دانید چرا این صفحات با وجود اینکه ایندکس نشده اند،در SERP گوگل نمایش داده می‌شوند؟

  • سلام آقای طهماسبی
    من به بحث طراحی سایت خیلی علاقه دارپ میخواستم ببینم شرایط کارآموزی در تیم شما چگونه است؟

  • ممنون استفاده کردم . لطفا در ارتباط با الگوریتم های جدید گوگل هم مطالبی معرفی کنید.

  • خیلی ممنونم حمید عزیز. چطور میشه سئو رو یاد گرفت ؟

    • سلام
      پیگیر همین مطلب باشید
      در ادامه تمام مسائل مربوط به سئو در اینجا گفته خواد شد. به احتمال زیاد تا آخر امسال تمام می شود. از قسمت E-book کتاب سئو محتوا رو هم دانلود کن و بخون.
      درقسمت سمت چپ سایت، پربازدید ها، “نقطه شروع به تجارت آنلاین” رو استارت بزن .

  • سلام حمید جان. بحث سِو شیرین و دوست داشتنیه و شما هم خیلی خوب برامون توضیحش دادین. خصوصا الان که در حال راه اندازی یک استارت آپ بر پایه نت هستم به خوندن این دست یادداشت ها نیاز بیشتر ی دارم، ممنونم برای وقتی که گذاشتی. آروزی توفیقات روزفزون برای شما دوست خوبم دارم.

    با احترام

    محمد

  • سلام
    وقتتون بخیر
    لطفا در مورد سئوی محلی هم منابعی رو برای مطالعه بیشتر معرفی کنید.
    مثلا من کسب و کاری در شهر خودم دارم و می خام روی بازاریابی محتوا کار کنم. افراد مختلفی که از شهرهای مختلف به سایت من بیان، برام سودی نخواهد داشت. اینکه چگونه میتوانم بازدید کننده بیشتری از شهر خودم به سایتم جذب کنم؟
    با تشکر

  • سلام و خداقوت
    مدت زیادی بود که در مورد Title Tag و Meta Description ابهام داشتم و سایت های زیادی رو جستجو کردم تا این دو مفهوم رو دقیق متوجه شدم. اکثر سایت ها مبهم توضیح داده بودند و برای تازه کار درک آن محتواهای مبهم خیلی سخت و گمراه کننده بود.
    بهترین محتوا در توضیح این دو، همین مطلب شماست.
    با تشکر فراوان
    امیدوارم گوگل اینقدر شعورش برسه که این مطلب این صفحه رو بجای اون مطالب مبهم قبلی نشون بده!

  • مثل همیشه، خیلی خوب و جامع

  • چند تا سوال داشتم. ببخشید اگر ابتدایی هستند.

    1- آیا برای تعیین CTR نرم افزار یا اکستنشنی وجود داره؟ ( یعنی این اعداد 36% و … رو چطور میشه استخراج کرد؟)
    2- آیا Search related keywords صفحه گوگل ، اولویت دارد، یعنی کلماتی که اول می آیند مهم ترند؟
    3- چرا من توی سرچ هام کلمه ها رو بولد نمی بینم؟ آیا اینا رو خودتون بولد کردین برای درک بهتر موضوع یا راهی برای بولد دیدن اونها وجود داره؟

  • حمید جان
    ای کاش feedها طوری می بودن که میشد قبل از کلیک متوجه شد مال کدوم سایته. بنظرم تصمیم گیری رو راحت تر می کنه و یادآوری رو سریعتر.

  • سلام
    ممنون برای این توضیحات و مثال عالی.
    یه سوال برام پیش اومد.
    من خودم می خواهم یک کلمه ای را سرچ کنم معمولا آن را از داخل سایت یا پی دی اف کپی میکنم و سرچ، که در کلیک راست گاهی این گزینه وجود دارد. اگر خود سایت، لینک داده باشه ، این لینک دادن قدرت کلمات کلیدی را پایین نمی آورد

    • سلام
      علی جان اصلا متوجه سوالت نشدم
      لطف می کنی یکم برام توضیح بدی تا راهنماییت کنم

      • حمید جان
        اگر شخصی با یک کلمه در سایت مواجه بشود مثلا اسم یک شخصیت علمی.
        اگر نویسنده پست، به این اسم لینک داده باشد خیلی احتمال کمی دارد که آن شخص این کلمه سرچ کند.
        این لینک دادن که باعث می شود رنک سایت بالا رود. قدرت کلمات کلیدی پایین نمی آورد
        :)مثل الاکلنک نمیشه:)
        نمی دونن واضح گفتم یا نه

        • مثلا در مطلب شما در بالا “آموزش woorank”را لینک دادید به احتمال زیاد من وارد لینک شما شوم و یک آشنایی پیدا کنم و دیگر این کلمه را در گوگل سرچ نکنم، اون موقع قدرت این کلمه کلیدی پایین نمیاد

          • علی جان متوجه صحبت شما شدم
            خیر اینگونه که فکر می کنی نیست
            “آموزش woorank” سایت خود woorank از لحاظ سرچ کلمه کلیدی مشکلی ایجاد نمی کند، بلکه “آموزش woorank” می شود انکر تکس آن و برای سئو آن سایت بهتر استف در ضمن سایت من هم بک لینکش می شود.
            البته سایت woorank یه اندازه کافی قوی هست که بودن یا نبودن بک لینکی مثل من برایش فرقی نداشته باشد.

  • نکته بعدی هم در مورد inbound link می باشد که در مقایسه باBaklinks و internal llink ارزش بیشتری دارند. البته در صورتی که سایتی که این لینک را به ما می دهد اعتبار بالاتری از ما داشته باشد که اعتبار را می توانیم تا حدی از رتبه الکسا بفهمیم.
    و دوم اینکه Anchor text ( متنی که وب مستر سایتی که به ما لینک داده برای معرفی ما استفاده می کند) شامل کلمات کلیدی و یا موضوع سایت ما باشد. مثال:
    شما می توانید برای وبلاگ نویسی و چگونگی تولید محتوا به استراتژی محتوا مراجعه کنید.
    این لینک برای متمم اعتبار بیشتری دارد.

    • معصومه بهتر که اعتبار را از این سایت ها برداری (الکسا فقط رتبه است، قابل استناد نیست)
      seoreviewtools.com/bulk-seomoz-authority-checker/
      https://moz.com/researchtools/ose
      دومی خوبی که داره اینه که spam score را هم میده.
      راستی یادم بنداز بعدا کامل راجع به 17 فاکتور اسپم بگم

  • برای من فلسفه لینک های follow , nofollow جای سوال بود سرچ کوچکی انجام دادم که با یک مثال توضیح می دهم:
    وقتی شما وارد مغازه ای می شوید فروشنده یک جنس را به شما معرفی می کند و می گوید این خیلی خوبه برند هست امتحان پس داده است و با ضمانت می تونید اون رو بخرید. این در حقیقت همان لینک follow هست به عنوان یک پیشنهاد مدل دیگری هم معرفی می کند و می گوید این هم بد نیست و تضمینی برای آن ندارد و به شما صدرصد آن را پیشنهاد نمی کند این همان nofollow است.
    در حقیقت وب مسترها با استفاده از پلاگین Rel Nofollow Checkboxلینک را nofollow می کنند و شما اگر اکستنشن nofollow را بر روی chrome نصب کرده باشید آن لینک با نقطه چین قرمز نمایش داده می شود. و به شما می گوید این فقط یک پیشنهاد است من آن را ضمانت نمی کنم.
    اما نقش این لینک ها در سئو چگونه است ؟ در واقع وب مستر به خزنده های گوگل می گوید شما لینک follow را فقط به حساب بیاور حالا مثلا به عنوان inbound link و برای سایت مورد نظر این لینک ارزشمند است اما به گوگل می گوید لینک nofollow را به حساب نیاور این لینک فقط یک پیشنهاد است برای مخاطب یا مشتری که بگوییم این هم بد نیست به این خاطر nofollow اعتباری برای گوگل ندارد. و تاثیری در سئو سایت مقصد ندارد.

    نکته : 1- معمولا لینک هایی که در کامنت ها می آیند nofollow هستند.
    2- سایت http://www.wordstream.com تعریف جالبی برای nofollow دارد.
    No follow links get no love. Theirs is a sad and lonely life
    و می گوید:
    برچسب nofollow اساسا یک علامت اطلاع رسانی برای موتورهای جستجو است که می گویند “این را در نظر نگیرید.”
    نکته3: اگر از لحاظ درآمدی نگاه کنیم ممکن است وب مستر با صاحب آن لینک قرارداد بسته باشد برحسب پولی که پرداخت می کند لینکش را جزو nofollow ها قرار دهد.

    • ???????????
      چقدر خوب توضیح دادی، کار من و راحت کردی. واقعا ممنون
      در مورد سوم کاملا درست گفتی.
      وقتی می خوای لینک از سایت ها خریداری کنی، قیمت لینک folow حدودا دو برابر لینک nofoolow هست. (البته زیاد لینک خریدن توصیه نمیشه)

    • سلام
      توضیحات خوبی دادید. چون برای من هم سوال بود.
      نحوه ایجاد لینک های Follow و Nofollow چطور هست؟
      یعنی چطور می تونم این دو نوع لینک رو از هم تشخیص بدم؟

      با تشکر

  • جالبه كه سه تا از سايت ها بطور مستقيم به Neil Patel ميرسه.فك ميكنم براي خودش يه پا بنچمارك بحساب مياد.نن

    • آره
      حتی برایان دین تو سایت backlinko ، یکی از افتخاراتش اینه که neil patel تاییدش کرده.
      http://s9.picofile.com/file/8300430226/Screenshot_3.png

      • خیلی جالبه
        داشتم سایت هاشو یکی یکی چک میکردم، با خودم گفتم این چطوره سه تا سایت بیزینسی و سایت وبلاگی ش رو اداره می کنه و تازه همش هم توی سفره؟ بعد به یه مقاله برخورد کردم که توی entrepreneur نوشته شده بود. گفته بود من اگه روزی 9 ساعت و نیم نخوابم کارایی ام پایینه!
        هنگ کردم.

  • با سلام و عرض خسته نباشید
    ببخشید من یه سری اطلاعات معتبر در مورد بازاریابی شبکه ای میخواستم.خواستم خواهش کنم اگه میتونید به من کمک کنید.
    با تشکر

  • سلام حمید عزیز . خیلی ممنون از این که این لینک ها و سایت ها رو معرفی کردی . برای من که تازه شروع کرده ام به طراحی وب ، سایت تو یک مرجع خوب برای من بوده و خواهد بود .
    از این به بعد هم من یکی از خوانندگان سفت و سخت وبلاگت هستم .

    موفق باشی .
    سعید فعله گری

  • بسیار عالی بود حمید جان

  • سلام حمید جان
    ممنون از ارائه مطالب مفید . ساده و قابل فهم . من که یک مبتدی در این زمینه هستم بسیار از مطالب شما در زمینه سئو استفاده می کنم امیدوارم این نوشته ها تبدیل به یک نقشه راه برای وبلاگ نویسان گردد.

  • سلام
    ممنون از شما
    الکسا 303 هزار که خوبه
    ما اگر الکسامون 1 هم شد شما لطف کن از ما حمایت کن?

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.